Mergi la medicul de familie și îți va spune el dacă e ceva grav sau nu, posibil să ai nevoie de o mică rețetă cu vreo 2 medicamente.
Dacă mâine o să ai saliva lipicioasă, sau dacă o ai de acum, este ceva ce îți va trece în 4-5 zile. Mie mi-a dat strepsils cu propolis ( pastile pentru gât, albastre ) și un spary de gât pentru acea salivă lipicioasă cred.
Dacă nu vei avea saliva lipicioasă, tot trebuie să te duci dacă nu îți trece nici mâine sau dacă se agravează.
Nu e nimic grav, e posibil popular numit "roșu in gat".
Asta dacă nu ai vreo problema dentară gravă care poate genera o durere in Zona gâtului. Vorbeste cu părinții și / sau cu medicul de familie / farmacist.
Depinde...daca ai consumat ceva rece, e rosu in gat, daca nu, e posibil sa ai leziuni in esofag. Dar, cel mai bine mergi la medicul de familie sau la orl-ist
Evident ca o sa ii recomande si ceva medicamente, te duci sanatos la doctor si iti recomanda medicamente, dapai daca te doare in gat. se uita la lista de sponsori ce sa recomande ca au comision. garantez eu ca merge cu ceai lamaie si miere da trebuie sa ai radare 2 zile, daca e doar rosu in gat.
Eu zic sa incerci in prima faza cu ceai de musetel sau ginger, lamaie si miere.
Incearca asta 2 zile pana sa te duci la doctor.
Daca totusi simti ca ai amigdalitele umflate, mergi la doctor.
Da... Am spus doar că e posibil să îi dea rețetă cu vreo 2 medicamente, deci prin " e posibil ", am făcut referire că ar putea fi ceva mai grav și de aceea ar fi trebuit să meargă mai mult, de exemplu eu când eram mai mic, acum 5-6 ani, am avut tot ceva de genul la gât și s-a dovedit a fi niște puncte albe crescute în gât. Am fost operat cu laserul, și acum îmi amintesc când m-a anesteziat m-au pus medicii să număr până la 10 și au spus că nu apuc să număr și o să adorm, iar eu nu credeam, dar numărasem tare până la 3-4 ceva de genul și deja adormisem, mi-am amintit când m-am trezit.
( Nu are relevanță povestea, nici nu știu de ce am spus-o )