| Mosotti a întrebat:

Ma intreb daca exista vreun om pe lumea asta altfel programat, deci daca mananca 4000 Kcalorii, corpul sa asimileze 2300 cat are nevoie, apoi blocheaza asimilarea si arunca la toilet surplusul.

Adica cu un mecanism mai destept, deci daca ai cu 10 kile mai putin decat normalul sa asimileze tot ca sa te aduca la greutatea normala, deci sa nu ramai oase in caz ca ai slabit prea tare si dupa ce ai greutatea normala sa nu mai asimileze surplusul, de fapt asa si e normal sa faca. E total non sens sa adauge in prostie grasime aiurea.

Si nu mai asimileze e simplu, blocheaza absortia in intestinul subtire chiar daca se difera, baga in colon si direct la toilet, ca si cum mananci cauciuc, nu ai enzime de digestie pentru el, intra in colon si afara, desi si cauciucul are calorii ca ia foc si deci are. Sau blocheaza enzimele de digestie si nu mai recunoaste ce ai mancat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Pai sunt persoanele alea care manance orice/oricat si raman slabe.

| MadRaven a răspuns:

Decât să fie corpul mai "deștept" și să nu mai asimileze surplusul nu mai bine e omul mai deștept și nu consumă surplusul ăla caloric în primul rând? laughing
Corpul este deștept, mecanismul asta de asimilare a surplusului și depozitarea sub forma de țesut adipos e un mecanism foarte deștept care ne-a asigurat supraviețuirea ca specie. Că omul modern a avansat foarte repede și nu se poate opri singur din mâncat e alta poveste. De ce sa dezvolte intestinul mecanisme prin care sa nu absoarbă 2000 de kcal în exces când ar fi mult mai ușor și mai sănătos sa nu mănânci decât atât cât ai nevoie?
Sunt diverse boli care dau probleme de stocaj (boli de stocare a glicogenului, oameni care nu pot digera grăsimi și le excreta prin fecale etc) dar repet, sunt boli.

| Mosotti explică (pentru MadRaven):

Si nu e mai bine sa mancam ce vrem si cat vrem si sa nu ne ingrasam? Ca asta e ideea, nu sa spui ceva ce nu convine, metoda ce zici tu nu functioneaza, ca daca functiona nu mai urca nr obezilor in lume, trebuie schimbat macazul.
De ce sa nu mananc eu clatite cu Nutela cate vreau si sa nu am nimic? Ca scuze, e buna rau!

Ori le umbli la creier sa le reglezi chimia care e dereglata si ii face sa manance mult (am vb despre asta azi sau ieri la intrebarea unui coleg de aici cum ca de ce oamenii nu se gandesc la sanatate si se ingrasa), ori faci sa nu se mai ingrase, una din astea e metoda cea mai buna.

Si pana la urma nu e nici ceva de lauda ca faci tu ce zice corpu si nu face el ce vrei tu, daca tie iti place sa fi sluga, nu e okey.
Provocator e sa ma joc eu cu el si sa-mi fie mie mai bine.
Eu m-am jucat cu el, i-am bagat euthyrox si am provocat un fals hipertiroidism temporar o luna, aveam puls ceva mai sus, ardeam cam 4000-4500/zi in loc de 2300, era tare! Simteam asa o satisfactie ca l-am jucat eu pe el.

Alta data am tinut prolactina jos, si asa am putut avea placere la ssex una dupa alta fara pauza, ca dupa o runda urca prolactina ca sa te blocheze sa nu faci una dupa alta, exista oameni care in mod natural pot face una dupa alta si se numeste ssex innadit, mi-a zis si mie unu mai in varsta pe cand aveam eu 23 ani.
Imi place sa conduc, NU sa fiu condus.

Bolile alea s-ar putea transforma in avantaje daca selectiv si proportional putem regla asimilarea! Deci sa nu arunci toata grasimea afara ci cat vrem noi, ca organismu are nevoie si de aia.

| cristimihailov a răspuns:

Bagi limbrici si o sa slabesti la sigur.

Dupa scapi de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca ar fi prea usoara viata, ne trebuie si o provocare big grin

| Mosotti explică (pentru Ineys):

Daca nu asimileaza tot, da, ai dreptate, de aia sunt curios daca exista, pana acum n-am auzit. Nu aia care zic ca mananca orice si nu se ingrasa, dar de fapt ei se satura cu putin dar de fapt nu sar de kcal necesare, cum avem si aici destule cazuri, care vor sa mai puna ca-s prea slabi.

Nu tata, unu care sa bage un 4000K/zi fara sport si dupa 2 sapt sa vad eu ca are aceiasi greutate! Ar trebui cel putin 2, 8-3 kile sa ia. Si ca sa verifici daca asimileaza, se da foc la fecale punand oxigen sau azot peste ele ca sa catalizeze arderea (nu participa la ardere), si daca ia foc inseamna ca nu asimileaza tot, daca nu ia foc inseamna ca asimileaza tot, si deci nu are cum sa nu ia alea 3 kile.

Deci se afla fff repede care e treaba. La un 3300 K mancate, fecalele au maxim 3 Kcalorii la aia care asimileaza tot.
Ca sa manance oricate K si sa nu ia, trebuie ca fecalele sa ia foc adica sa aiba destule Kcal acolo, ca ies Kcal neasimilate adica din alimente.

| Mosotti explică (pentru cristimihailov):

Nu slabesti nici asa, fi serios, depinde cate k ai in plus.

| Mosotti explică (pentru anonim_4396):

Pai de ce nu? Obezitatea e o mare problema si devine pandemie, daca nu se gasesc solutii alta decat idiotenia "nu manca aia si aia si aia", va fi jale.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Tu trăiești ca sa mănânci. Eu mănânc ca sa trăiesc. Si nu am probleme cu greutatea si nici cu sănătatea.

| Mosotti explică (pentru TamplaruAnisoara):

Eu nu am tratat subiectul care l-ai comentat tu acum. Ala este altul.
Nu traiesc ca sa mananc, am multe pasiuni, dar sunt multi oameni cu probleme, si eu am problema asta, am explicat de unde vine pofta si foamea in exces, a deschis un coleg o intrebare si acolo i-am zis.

Medicii dau un medicament numit Peritol pentru cei cu pofta mica de mancare, bine, aia care au prea mica. Ala simuleaza problema de la creier a celor ce mananca mult si prost. Facem pariu ca aspiri frigideru si tu cu un din ala?!
Zici asa ca nu ai pofte si foame aiurea, si e f bine ca tine, evident.

Pe langa asta, din moment ce ai pus "drogurile" astea la nasul oricui, nu e bine, fa macar sa nu mai faca rau. Statul, guvernele trebuia sa lase doar chestii sanatoase pe piata, ce nu stii nu doresti.
Chiar si aia cu probleme, nu puteau dori ceva ce nu era, mancau multe fructe, si tot era mai bine decat sa bage fast foade in ei.

Deci ori reglezi problema la cap si vor deveni ca tine, ori face sa nu le mai faca rau, a treia posibilitate nu exista, asta este.

| cristimihailov a răspuns (pentru Mosotti):

Chiar slabesti asa.
E adevarat ca iti poti face probleme mari, dar slabesti.

Partea cu caloriile este glumitza. Iti dai seama ca daca eu stau si dorm toata ziua nu pierd 2000 de calorii. Daca tu alergi toata ziua, e nevoie de mult mai mult.

| RAY a răspuns:

Stramosi nostru care au asmiliat cel mai bine au supravetuit cel mai bine, daca organsmul nu asimilia si calorile in plus specia umana nu ar fi supravetuit, noi fiind supusi infometari des

Cum adica gluma? Eu de exemplu cand stateam 95 % in casa, ardem 2300 K, boostat pulsul bagand tiroida in priza cam 4500, daca ii dadeam mai tare poate bateam si 6000 dar nu m-am riscat, era cam periculos dar am testat si asta.
Poate dormind as arde un 1800-1900.

| Mosotti explică (pentru RAY):

Si atunci de ce daca omu are 20 kile in plus, moare de foame? Daca isi trage din rezerve (si trage cele 2200 de acolo, deci el e hranit optim), ce rost mai are foamea aia?! Bine, la mine coboara destul foamea cand am Kg in plus, dar am auzit ca in general le e foame.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Pentru ca creierul vrea sa iti pastreze rezerva de grasimi, de asta mi frica si mie sa nu ma ingras inapoi

Pai si atunci daca pe aia ii omoara foamea, cum sa supravietuiesti fara mancare, ca urli dracu de foame! Ar trebui sa scada foamea cand ai grasimea aia, ca sa poti supravietui in liniste cat nu ai mancare, adica nici pe teoria aia nu prea da.
Ca te arunci dracu din pom sa te arda foamea cu 20 kile in plus pe tine.

Trebuie reglat la creier cum am zis, adica varianta cealalta, sa nu mai avem pofta si foame in plus. Adica iei o viva, musti o gura, zici "mmm, nu-mi place, nu intra", asa trebuie.
Aia e solutia!

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Nu suntem creati in mod inteligent desigen

| cristimihailov a răspuns (pentru Mosotti):

Sigur, tu esti un exemplu nemuritor.

Eu ma refeream la noi restul, muritorii.

Pai nu suntem, de aia eu caut solutii sa-l pacalim, ca sunt satul de "nu manca aia, aia aia", deja am alergie la asta.
Vreau sa mancam aia aia si aia si sa nu ne faca rau. Nu ma refer la e-uri si conservanti, ca ala e alt subiect, ma refer strict la calorii si atat, ca asa si daca mananci paine facuta din graul tau si dulceata facuta din zaharu tau si fructe, tot te ingrasi daca sari 2200 K.

Nu vad ca ai fi raspuns sau dat o parere cu intrebarea pusa, ca referitor la ce ai zis, asa toti vom muri, nu asta e problema.