| Elly012 a întrebat:

Mai un pic si am 17 ani. Fumez de la 15 ani dar atunci nu stiam cum sa trag fumul.in plamani.Acum am invatat de mai multa vreme.De ce de fiecara data cand fumez imi tremura mainile, imi bate inima foarte repede si chiar uneori mi se face rau? La altii de varsta mea poate si mai mici nu se intampla nimic.Doar mie.De la tigari normale mi se face mai repede rau decat la cele mentolate. Fumez doar de cateva ori pe saptamana.In ritmul asta daca voi continua ce se va imtampla cu mine? Cam ce voi pati si in cat timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este intoxicația cu nicotină, care este un drog, dta fiind mai sensibil la ea.
Dacă continui tot așa, o să cam pățești un cancer care nu se prea vindecă și decedezi. Cât de repede? Uneori la 60 alteori la 40 de ani. Dacă mai bagi și alte substanțe cancerigene în tine, poate chiar mai repede. Fiecare țigară e un cui în sicriul tău.
O să îmi spui că cei din jurul tău nu pățesc nimic și că mai sunt și fumători care au trăit 90 de ani. Așa e, fiecare cu soarta lui, dar dta ai început să simți beneficiile.

| IoanaFrancesca a răspuns:

Trebuie mai întâi să îți dai seama daca ție îți place tigara in sine sau gestul de a fuma. Dacă îți e remediu, poți găsi un refugiu mult mai cald, unul potrivit. Corpul tau refuza tutunul, un lucru pe care ar trebui să îl accepți bucurandu-te. Pe viitor afectează, poate nu intr-o măsură extremă, ci într-una medie și se simte. Nu o sa dăuneze la 17 ani precum la un copil de 10 ani, pentru că plămânii sunt dezvoltați. Dar nu neapărat suficient. De la cât fumezi, câteva pe săptămână, nu ești dependenta, încearcă să refuzi tigara cat poți, pentru că există probabil un viitor rezervat. Totul depinde de tine. Vocea puțin se mai îngroașă, nu ca a unui băiat, dar se simte oarecum, banii o sa se duca pe țigări, dar înainte de toate minutele pe care ți le dedici fumând, le poți folosi pentru ceva productiv, un scop creativ. Și nu ți-o zic din auzite, am fumat prima țigară la 12 ani, am învățat ușor să trag in piept, dar am renunțat. Nu simțeam nicio senzație tare, și ghici ce, nici nu o căutăm de fapt. Am vrut sa experimentez, am experimentat, și te simți cu adevărat mai curat când le lași, chiar daca nu ai fost dependent. Sfatul meu, alegerea ta happy Bafta, totul d in mainile tale