Depinde de pofta. poti manca omleta, iaurt cu cereale sau lapte cu cereale
Regimul alimentar are nişte linii de conduită generale, dar trebuie individualizat în funcţie de diverse situaţii care pot genera balonare. Ca recomandări generale este bine:
- Să consumăm lichide 1, 5-2 l zilnic, cantitate suplimentata în perioadele calde sau în condiţii de lucru speciale. Aici ne referim la apă fie şi minerală (nu se referă la conţinutul carbogazos), ceaiuri de plante, sucuri naturale de preferat produse proaspăt. Ţineţi cont că odată cu trecerea anilor senzaţia de sete scade, nu şi necesarul de lichide. În plus există o falsă senzaţie de foame dată de fapt de sete. Vechiul îndemn de a nu bea apă pe burta goală devine de-a dreptul nociv.
- Sa nu consumam băuturi carbogazose. Acestea, pe lângă balonarea produsă vor favoriza mişcări anormale ale stomacului si intestinelor, sunt hipercalorice de obicei şi induc hiperaciditate.
- Sa nu consumam gumă de mestecat în mod frecvent intrucat acest lucru induce o aerofagie marcată şi stimuleaza reflexe digestive în mod inadecvat.
- Să consumăm alimente gătite: zilnic o supă sau ciorbă şi o garnitură de legume şi zarzavaturi. Trebuie favorizate modurile de preparere prin fierbere, la cuptor, la grătar sau în folie de aluminiu.
- Să respectăm regimul meselor: 3 mese principale cu 1-2 gustări între, să mestecăm bine (aceasta este prima etapă a digestiei) şi să nu mâncăm în grabă.
- De evitat alimentele foarte reci sau dimpotrivă fierbinţi, mesele abundente şi decubitul - „siesta" - imediat după mâncare mai ales în tulburările digestive postprandiale
- De evitat este şi mâncarea de tip fast food şi alimentele hipercalorice: foietaje, hot-dog, burgeri, shaorma, pizza, cartofi prăjiţi, chipsuri, snacks-uri, sărăţele, etc
http://www.i-medic.ro/......tibalonare
Tocmai alimntele astea te baloneaza, asta imi e problema, alimentele care se consuma la micul dejun te baloneaza