| NowForYou000 a întrebat:

Mama tot e racita de aproximativ o luna. A fost o data la medic, a luat niste nedicamente cu efecte secundare. Acum iar e racita. A mai cumparat cateva medicamente, dar degeaba. Ma rog in fiecare zi de ea sa mearga la spital, dar nu vrea, zice ca nu are rost. Sta intruna in pat, zice o doare gatul, stomacul, si are febra (nu foarte mare ), dar tot nu vrea sa mearga nicaieri. Bea niste pliculete de Fervrex, dar nu-i prea trece. Zice-mi voi, ce sa ii cumpar sa ii treaca? Sa se poate ridica din pat, sa poata sta in picioare. Aaa da, si nu are altceva ddcat gripa pentru ca si-a facut analize. Deci, vreau sa o ajut. Care este cel mai bun medicament?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Cumpara si niste luminari, sa fie. De la gripa se moare, nu de alta. In alta ordine de idei, ai tata? Daca da, el e timpit? Sa o ia pe sus si direct la doctor!

| MihaiNicu23 a răspuns:

Ar trebui sa se duca din nou la doctor, daca s epoate la camera de garda sau urgente ca daca are febra peste 38 e foarte posibil sa aiba si gripa si gripa e foarte periculoasa.

| bustamante a răspuns:

Daca nu doreste sa mearga la SPITAL, cheama ambulanta. Daca refuza internarea sau plecarea de acasa mergi la magazin cumpara cele mai coapte lamai pe care le gasesti de obicei sunt mai galben inchis si mari. Ia grapefruit proaspat si portocale!
Daca stii ca ii place un fruct mamei tale cumpara-l si pe acela dar acela va avea efect doar de gust. Taie lamaia pe din doua/patru baga in blender daca poate sa suporte coaja nu strecura daca nu strecoara in sticla pune 3 linguri de miere de salcam si grapefruit-ul la fel dar fara coaja. Asemeni si portocala.
Importanta este lamaia. Timp de 3-4 zile trebuie sa bea numai asa ceva. Un ceai de menta, tei, sunatoare nu strica. RETINE ca trebuie sa fie foarte coapte lamaile.

| roanunt a răspuns:

Eu am avut raceala care m-a tinut aproape doua luni. M-am tratat doar cu Tonsilotren si tinctura de propolis. Am ramas inca o luna de zile cu o tuse seaca, pentu care am luat Ketotifen.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru roanunt):

Ketotifen pentru tuse seaca. Da' destept mai esti! Macar nu le mai zi si altora. Usturoi/miere si eventual petrol medicinal nu erau bune, trebuia sa bagi mizeria aia in tine...

| NowForYou000 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu, nu am.

| NowForYou000 explică (pentru roanunt):

Si sigur ii va trece si ei cu acestea?

| roanunt a răspuns (pentru NowForYou000):

Eu nu pot sa spun ca ii va trece. Am explicat doar prin ce am trecut eu. Fiecare organism reactioneaza diferit. Tinctura de propolis nu are ce rau sa ii faca. Este un produs naturist. Eu am luat acele medicamente la recomandarea unei bune farmaciste pe care o cunosc.