| Lolkkk a întrebat:

Metode pentru albirea dinților acasă in afară de spălatul pe dinții eficiente?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
28 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu exista.
Ai nevoie de dentist, pentru că orice procedura (lămâie, bicarbonat, sare sau alte minuni ) va strica dinții decât să îi repare.
Așa că mergi la dentist și după ai grija ce mănânci sau daca bei băuturi colorate, ți-i speli.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nimic nu va funcționa vizibil decât periajul profi la dentist.

| Miruna333 a răspuns:

Benzi albire Chrest
Mai bine albire dentara decat sa ii trici cu toate minunatiie de retete in casa

| THRUSTMASTER a răspuns:

Renunta la pasta de dinti cu fluor, printre multe minunatii pe care le face prin organism mai face si pete pe dinti. Un dentist mi-a explicat, a zis ca la Stomatoligie ii invata opusul. De cand am renuntat la fluor am dintii mai curati, fara pete si mai sanatosi. Multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Încearcă niște benzi de albire și schimba pasta de dinți!

| korina99 a răspuns:

Se pare ca Albirea cu laser reprezinta cea mai avansata si eficienta modalitate de albire.
Asa am citit pe net:
https://www.qgasesc.com/medicina/albirea-dintilor-albirea-cu-laser-343.php

nu stiu cat costa sau unde se face

| TheGentleman a răspuns:

Albirea dinților DIY este extrem de periculoasă, poate deteriora smalțul dinților sau afecta gingia. Cel mai bun lucru este vizita la stomatolog, cu toate că este extrem de costisitoare. Dar gândește-te că te va costa mult mai mult să repari ce ai stricat acasă.

| TheGentleman a răspuns (pentru THRUSTMASTER):

Fluorul din contră, protejează și reface smalțul, mai citește

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru THRUSTMASTER):

Fluorul este esential pentru protejarea dintilor impotriva cariilor si cantitea de fluor din pasta de dinti este neglijabila pentru a promoca "minunatii" prin organism.

Nu mai da sfaturi din aste conspirationiste ca nu ajuta pe nimeni.

| 1234568807 a răspuns:

Doar dentistu iti poate face altceva

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru suntserios):

Nu e dovedit ca protejeaza dintii. Poate sa incerce prin eliminare. Eu de mai bine de 1 an am renuntat la pasta de dinti cu fluor si nu mi-ai cazut dintii, sunt chiar ma albi si sanatosi

suntserios

Ba e chiar dovedit medical ca protejeaza dintii.

Ce nu e dovedit e ca ar fi nociv pentru organism.

Las, ca urmarile nu se vad intr-un an, sa vezi cand o sa urmeze carie dupa carie ca si cum nu te-ai spalat, sa vezi bucurie.

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru suntserios):

Nu stiu despre vreo conspiratie la nivel mondial, stiu ca un prieten dentist mi-a recomandat sa schimb pasta cu fluor in ceva fara fluor, sunt destule. Am scapat de pete pe dinti si sangerari, la momentul respectiv am facut lagatura cu fluorul, acum fiecare stie mai bine. Nici cola, pepsi si alte acidulate nu mai beau.

suntserios

Nici cola, pepsi si alte acidulate nu mai beau.

Pai de aia nu mai ai pete

| KovacsB a răspuns:

Spalatul pe dinti dupa cafea, renuntatul la fumat, la sucuri si prajituri pline de coloranti, pana si salamul are colorant rosu facut din gandaci.
Cat despre pasta de dinti cu fluor am renuntat de mult timp la ea la recomandarea unui prieten medic stomatolog.

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru KovacsB):

Super, bravo. Si, ai probleme cu dintii asa cum zic userii de mai sus? Eu ma simt mai sanatos ca niciodata.

Cred ca avem acelasi prieten stomatolog, restul nu spun nimic, ca doar nu vor sa ramana fara job.

| KovacsB a răspuns (pentru THRUSTMASTER):

Sunt convins ca pe nimeni nu-l intereseaza sanatatea populatiei.Totul se face doar pentru bani.
Daca urmaresti traseul banilor intelegi si cine are de castigat.
Cand se fac studii "stiintifice" ca sa demonstreze a sau b este suficient sa cauti cine il finanteaza.

| dullcat a răspuns:

Singura metoda la care poti apela acasa si care da rezultate, este folosirea benzilor cu efect de albire. Orice altceva iti va dauna grav pe termen lung.Chiar acum cateva zile am vazut un video in care un medic explica despre fiecare idee in parte:

https://youtu.be/zXJvzBGUnMY?si=U9PMhzAc_2Kc7yls

Incearca sa ai grija de dinti si implicit de nuanta pe care o au acum, fiindca pe masura ce avansam in varsta aceasta se tot inchide.Deci periaza dintii corect, foloseste ata dentara si apa de gura(vezi si despre metoda oil pulling, vorbeste cu dentistul tau), clateste gura cu apa imediat dupa ce mananci sau bei orice ca sa neutralizezi mediul acid care se formeaza.Degeaba te speli de 3 sau 4 ori in mod incorect, mai bine e sa periezi dintii de 2 ori cat mai corect, dimineata si seara, la jumatate sau o ora dupa masa(atunci cand ai posibilitatea).

| dullcat a răspuns (pentru THRUSTMASTER):

Eu am avut probleme pentru ca am renuntat la pasta de dinti cu fluor.Deci ai grija ce indemni lumea sa faca.Cel mai intelept e ca fiecare sa vorbeasca cu medicul dentist si sa gaseasca o solutie in functie de starea de sanatate a danturii, in niciun caz experimente dupa ureche.

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru dullcat):

Ce fel de probleme ai avut? Eu si familia mea precum si parintii mei am renuntat de mai bine de 1.5 ani si nu avem nici o problema, din contra, avem dintii mai sanatosii, fara sangerari la spalare. Banuiesc ca stii ca acest element din tabloul lui Mendeleev numit fluorul a fost catalogat drept toxic si pus langa arsenic, da?

Corect. E bine sa iti asculti intuitia intotdeauna. Ce-ti zice intuitia? Mie imi spune ca am facut alegerea buna, poate tie iti spune altceva. Eu incercam sa ii spun omului si de acest fluor pentru ca nu toata lumea stie ce este, pe unde auzi la tv este descoperirea secolului care iti protejeaza dintii. Eu unul nu cred asta, mai ales dupa ce am testat pe corpul meu lipsa acestui element.

M-am trezit cu gingivita, ceea ce niciodata nu am avut inainte.Tu esti constient ca https://en.wikipedia.org/wiki/The_dose_makes_the_poison asa-i?

| KovacsB a răspuns (pentru THRUSTMASTER):

Asta cu fluorul este cea mai mica problema.
Oricum ne mint astia cum vor ei, de aceea este bine sa ne putem baza si pe intuitie.

Aplicand logica ta ma intreb daca voi consumati apa de la robinet, fiindca si aceasta este o sursa de fluor, mangan, plumb, mercur etc. etc.

Nu consum apa de la robinet.

Si cum de ai facut legatura ca lipsa fluorului ti-a cauzat gingivita?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu lua benzi ca strica gingiile. Incearca sa te duci de mai multe ori la dentist pentru o albire mai superficiala.