Raspunsul e ca depinde de fiecare om in parte. Mezelurile sunt periculoase in cazul in care mananci cantitati foarte mari. La fel si tigarile, daca fumezi una pe zi sau la 2 zile e cu totul altceva decat daca fumezi un pachet pe zi.
Mezelurile au o gramada de substante chimice, carnea din care sunt facute nu este carne ci o pasta facuta din resturi, inclusiv din oase si gheare se poate face acea pasta, la care se mai adauga si foarte mult zahar si sare pe langa celelalte.
Iar referitor la fumat, au fost oameni care au fumat toata viata si nu au patit nimic, au fost oameni care nu au fumat niciodata si au facut cancer de plamani. De regula viciile cum ar fi fumatul, alcoolul, zaharul si altele daca sunt intretinute foarte mult timp si excesiv pot favoriza aparitia unui tip de cancer, adica in sensul in care tu esti predispus la a face cancer. Unele persoane sunt mai predispuse in a face cancer decat celelalte, din motive genetice.
In aceeasi masura ca ceva cu prefectura, nu au nici o legatura
dar daca vrei sa-ti raspund...mezelurile omoara in timp pe toata lumea in timp ce tigarile omoara doar pe cei care sunt sensibili
Nici unul nu este castigator, eu de exemplu as alege tigarea pentru ca o pot controla si fumez cand simt ca am aer in plus dar nu bag in mine mizerii de la taiatul animalelor
Mezelurile consumate in cantitati mari reprezinta un periol enorm pentru sanatatea noastra.Mezelurile au in compozitie: cantitati mari de sare(afecteaza in timp functia renala), nitritul de sodiu care este cel mai periculos deoarece in timp pot duce la apritia cancerului(in special cel de stomac, colon etc).In legatuta cu tutun si acesta este un factor de risc pentru sanatatea.
Depinde ce mezeluri mănânci și de calitatea lor. De exemplu, pentru o femeie tânără, un salam bărbos de calitate este mult mai sănătos decât o țigară și nu aduce decât beneficii organismului ei...
Eu fumez ultimul pachet, dupa acea d-zeu cu mila dar nu cred ca se va opune nimeni
Cititi Allen Carr "in sfarsit nefumator"
https://www.youtube.com/watch?v=JtEKavRdeYs
Nu am inteles nimic din raspunsul tau )
ideea era ca daca te poti abtine de la fumat ( te poti lasa oricand ), de ce totusi o faci?
O fac din obisnuinta si din dependinta de nicotina, o dependenta de care ma voi descotorosi in curand
Nu, cei care afirma asa ceva sunt sariti de pe fix. E la fel de gogonata ca: painea e mai periculoasa ca pusca mitraliera.
Mezelurile sunt cam periculoase. Când ai poftă poți mânca o bucată de salam scump. E bine să mănânci cât mai rar mezeluri deoarece conțin conservanți. Trebuie să eviți în special salamurile ieftine.
Sunt destul de periculoase si mezelurile.Am o firma destul de mare chiar aproape de mine.Si mai aud grozavii de la cei care lucreaza acolo.
O felie doua pe an nu cred ca fac asa de rau.
Daca erai putin atent, vedeai ca raspunsul nu era pentru tine!
In ziua de azi tot e periculos sucurile acidulate, salam, parizer, branza, lapte, oua, carne tot importat din strainatate de joasa calitate cu tot felul de mizerii si expirate de zeci de ani cauta cum se fabrica si vei gasi chestii dubioase rau de la pateu la parizer si altele dar daca exti slab de inger si vrei sa mai mananci ceva mai bine nu cauti
Pentru sanatate, da sunt. Dar daca nu iti este frica de moarte sau nu esti indragostit de aceasta viata aproape ca nici nu conteaza aceste aspecte.