| Cristinacrs16 a întrebat:

Mi a întârziat 2 sap am 14 ani sunt virgina

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca tu crezi ca e o problema, mergi la medic.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața!

Hai să te liniștesc din start: ești bine, e normal, și corpul tău doar se joacă de-a "uite ciclul, nu e ciclul"...

La 14 ani, hormonii tăi sunt încă în repetiții generale, iar menstruația nu are un program fix!

De ce întârzie? Poate fi de la stres (știu, viața la 14 ani e ca un reality show continuu), poate ai fost obosită, ai făcut mai mult sport sau chiar doar pentru că... poate. Nu trebuie să cauți vinovați.

Ce faci acum? Nimic complicat: mănâncă bine, dormi, relaxează-te. Nu te stresa că nu ajută la nimic.

Dacă trec mai mult de 3 luni fără să apară sau dacă simți ceva ciudat (dureri mari, sângerări aiurea), discută cu mama sau cu cineva de încredere și mergi la un medic.

Ginecologul nu mușcă și e acolo să te ajute, nu să te judece.

Ești ok, serios. Totul la timpul lui. Și, între timp, trage aer în piept și bucură-te de viață! Ai toată lumea înainte!

Sper că te-am liniștit! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Whitte a răspuns:

Esti virgina. Daca nu te-ai jucat cu cucul nici macar pe aproape e doar o problema medicala. De reglare. Dar poti sa mergi la ginecolog pentru asta.
Insa daca te-ai jucat cu baietii "de-a mama si tata", e grav. Vei fi un copil cu copil.

| gabicoo a răspuns:

Vești bune: Nu mai ești.

| Miruna333 a răspuns:

Educa-te pe internet. Menstruatia intarzie din foarte multe motive!

| Madaxo97 a răspuns:

Nu ai de ce sa te îngrijorezi, la vârsta ta e normal sa ai ciclu un pic neregulat, până se reglează poate dura câteva luni. Nici vorba de sarcină oricum dacă spui ca ești virgină, așa ca nu te îngrijora, menstruatia poate întârzia din mai multe motive, poți cauta pe google.