| Anaettee a întrebat:

Mi-am dat demisia pe 2 septembrie și încă sunt asigurată medical, deși au trecut 3 luni, aveți idee cat timp voi mai fi asigurată? Pe net scrie ca 3 luni din data în care ți ai dat demisia, dar suntem pe 10 dec și eu încă mai apar asigurată

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil mai esti cateva zile asigurata, depinzand perioada pentru care s-a platit asigurarea pentru tine, posibil pana la mijlocul lui decembrie.

Bula
| Bula a răspuns:

Mai ai o perioada de preaviz (15 zile lucratoare) dupa data depunerii demisiei, deci esti "liber" de la data de 23 sepembrie.
Cele 3 luni de asigurare expira in 22 decembrie a.c.

| Anaettee explică (pentru Bula):

Păi nu am stat în preaviz

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anaettee):

Cred ca, firma ti-a incheiat conractul "cu preaviz", adica din data de 23 septembrie, sa nu te incurce.
Vezi data de pe lichidare si adeverinta despre perioada lucrata!

Mi-am dat demisia fiind in perioada de probă și nu a trebuit sa stau in preaviz. Deci practic am semnat ca pe 2 septembrie sa fie ultima mea zi de munca.

Bula

Curios.
Perioada de proba poat fi de maxim 3 luni (din cate stiu).
Pentru a fi asigurat, trebuie sa lucrezi de peste 3 luni.
Ese posibil ca, evidenta de asigurat sa nu fie actualizat la zi.

"Potrivit legii, salariatul obține calitatea de asigurat la sănătate încă din prima zi de muncă, iar nu de la momentul când începe plata contribuțiilor la fond."

Bula

Ai calitate de asigurat, dar doar partial, in anumite cinditii.
De exemplu, concediul medical.