| ALexaxaxa a întrebat:

Mi-am luat tensiunea si am 9 cu 5
/ 75 de batai ale inimii pe minut. Este prea mica?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

La varsta ta, variatiile cauzate de cafea sunt minime. Daca vrei sa iti creasca tensiunea repede, incearca metoda clasica: 2 pahare de apa. Spre deosebire de cafea, raspunsul este foarte rapid.
Vasele tale de sange sunt destul de tinere si elastice incat sa suporte efectul cafelei fara a creste tensiunea.

9 răspunsuri:
| emmaemmanuella a răspuns:

Da este foarte mica...bea o cafeluta sau un pahar de vin rosu.Sanatate multa

| EmaS a răspuns:

Este cam mica tensiunea.Bea multe lichide, si mergi la doctor.

| ALexaxaxa explică (pentru emmaemmanuella):

Am baut cafea cu 20 de minute inainte de a-mi lua tensiunea

| ALexaxaxa explică (pentru EmaS):

Am fost dimineata la spital si am facut electrocardiograma si analize de sange. Acum astept rezultate happy

| ALexaxaxa explică:

Am uitat sa mentionez, am 17 ani.

| Luka杀手的女孩 a răspuns (pentru ALexaxaxa):

Bv

| IMC90 a răspuns:

Din fericire, este posibil sa fii hipotensiv tongue o o cafea, 2- 3 pana se normalizeaza tensiunea. sau cofeina (coca-cola).

| EmaS a răspuns (pentru ALexaxaxa):

Iti doresc multa sanatate.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nu. E normala pentru varsta ta. Daca nu prezinti nici un simptom gen: ameteli, senzatie de plutire, nu ai nici o problema (si pulsul pe care il ai, daca nu esti sportiva, ar sugera ca nu ai simptome de hipotensiune).
Probleme apar doar daca tensiunea ta normala e 12-13. Atunci se poate considera ca esti hipotensiva in acest moment.
PS: Daca ti-ai luat tensiunea cu un aparat electronic necalibrat, ai toate sansele sa fie o valoare eronat citita de aparat.