Ce fel de fractura e si unde? De obicei cand ai un traumatism de genul asta, piciorul se umfla, imediat doctorul pune ghipsul, iar in zilele urmatoare piciorul se dezumfla si astfel apare locul liber.Ai putea sa te duci din nou si sa soliciti sa-ti schimbe ghipsul.Doctorul iti va spune daca e necesar.Eu am avut fisura de peroneu( adica nu era fractura completa si era inchisa) si la fel am patit, dar n-am facut nimic, chiar am mai pus si piciorul pe pamant si nu am patit nimic. Dupa 26 de zile era ok, am dat jos singur.La radiografie arata ca se depusese calciu mai mult, cum se intampla de obicei.Organismul uman e ceva incredibil. Capacitatea lui de refacere e uimitoare(mai ales cand esti tanar).
Doar daca te doare ar fi cazul sa mergi la doctor, inseamna ca osul nu e fixat cum trebuie. In rest locul ala o sa se mareasca cu timpul deoarece mushii se vor inmuia pentru ca nu ii folosesti si piciorul se va ingusta. Nu iti fa probleme nu va ramane asa.
Eu am fractura in zona oului piciorului un pic mai sus si asa am patit si eu era umflat, mi a pus ghipsu si dupa a devenit loc liber si na nu stiu daca e bine sa las asa deoarece trebuie sa joc fotbal si nu vreau sa am probleme
O perioada nu am jucat, vreo 3 luni dupa fractura, dar sa stii ca "lipitura" care se face va fi mai solida decat era osul normal.Peroneul e ala de care spui tu, osul cu ousorul jos, acolo am avut si eu ca am calcat stramb. Dupa mult fotbal si multe calcaturi strambe, umflaturi, am ajuns la cazul in care daca mai calc stramb nu patesc nimic! Ce sfat dau eu : daca vrei sa joci fotbal mai repede, cumpara adidasi tip gheata care sa tina bine glezna(sa nu calci iar stramb) plus aparatori neaparat, care au si cauciuc pe laterale sa protejeze ousoarele.
Mentionez ca fractura(fisura) mea avea cam 3 milimetri.Atunci eram distrus, ma gandeam ca am ratat cariera de fotbalist cu fractura aia nu ma mai vrea nimeni....povesti...Bafta! Merci pentru funda!
dobrin1019 întreabă: