Pentru început, vreau sa iti apreciez curajul de a scrie aceasta poveste. Faptul ca ti-ai adunat puterile sa scrii tristețile tale si sa te mai descarci de aceste gânduri este de admirat și te ajută! Sunt câteva idei care te-ar putea incuraja. Gândeste-te că mare parte din ceea ce reprezinți tu. ești TU. Da, părinții joaca un rol esențial, mai ales in copilaria mică, dar nu uita ca tu nu esti un nimic fără ei, ești propria ta persoana. Prin forțele si prin mintea ta ai ajuns in viață să ai anumite realizari(poate spui ca nu ai, dar ai, chiar faptul in sine ca esti inca viu este minunat!). O capcana in care putem cadea ușor este sa atribuim orice suntem noi părinților si astfel in lipsa lor sa simtim ca noi nu suntem nimic, deoarece ei sunt totul. Nu este așa, cu parinti sau fara, tu esti unicul Overeem. Altceva, gandeste-te ca parintii tai au muncit sa te creasca frumos si indiferent unde sunt ei acum, vor sa te vada fericit! Ei vor ca ceea ce au lasat ei in urma, caracterul lor, sa se graveze in tine sub forma fericirii. Nu trebuie sa fii trist cand te gandesti la ei, caci ei reprezinta ceva ce iti aducea bucurie! Ei vor sa te vadă fericit. Te va ierta Dumnezeu? Asta numai el stie. Nu mi se pare corect sa vin eu sau oricine altcineva cu un verdict. Dumnezeu vede mai departe decat razbat ochii si judeca dupa constiinta fiecaruia. El știe. Dar ce putem cu totii sa spunem, este ca viața e un dar de la Dumnezeu, pe care in fond nu il meritam. Am facut noi ceva inainte de a ne naște pentru a merita o zi de viață? Nu, ci este un cadou. Fiecare zi este un cadou, nimeni nu ne-o garanteaza. Probabil ca Dumnezeu ar fi trist sa ii refuzi cadoul. sa il arunci. Dumnezeu te iubește.
Îmi pare rău. Ştiu că nu ajută la nimic părerile mele de rău, dar zic numai. Se întâmplă lucruri dureroase în viaţă, în lume. Ce să facem! Azi în familia unuia, mâine în familia altuia. Ne obişnuim cu pierderile şi cu durerile. Nu te încurajez să nu faci un lucru necugetat, dar spun numai să laşi şi timpului o şansă, adică să laşi nişte zile să treacă şi îţi vei găsi apoi treptat, treptat echilibrul. Viaţa trebuie să meargă înainte. Fii tare!
Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Noi nu trebuie să ne legăm atât de mult de oameni ca și cum oamenii ar fi dumnezei. Părinții și-au făcut datoria, și le oferim respectul cuvenit; și sunt rare cazurile în care părinții și copii se iubesc reciproc. Sufletul nostru trebuie să fie legat de Acela care ține toate lucrurile în mâna Lui, și care știe ce este cel mai bine pentru fiecare dintre noi. Dumnezeu dorește să ne încredem în El. Nimeni și nimic altceva nu ne va menține în echilibru. Chiar dacă noi nu-L iubim, asta nu înseamnă că El ne iubește mai puțin.
Îți recomand cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Este tot ce ai nevoie acum.
Nu cred ca o sa resist mult... O sa imi pun capat ..de la mine din familie sunt cam majoritatea ipocriti doar maica mea ma iubea cu adevarat.
Of...
Cred că ar trebui să tăcem toți în fața durerii tale.
Exact ca prietenii lui Iov.
Dar primește-mi te rog condoleanțele.
Îmi pare foarte rău pentru pierderea ta.
Iti vei găsi o prietena si viata va merge înainte.
Iti recomand cartea lui Iov in format audiobook, o găsești pe Audible.
Ai grijă de tine!
Timpul le va vindeca pe toate. Am trecut și eu prin asta. Nu-i un moment prielnic pentru a lua decizii. Mai degrabă, este un moment în care trebuie să reflectezi adânc asupra vieții tale viitoare. Chiar stând cu palincă lângă tine.
Cât despre reîntâlnirea ta cu mama, să știi că este posibil. Dar, chiar nu-i momentul.
Chiar imi pare rau. Sincere condoleante
Au plimbat-o de colo colo pentru ca asa se face la noi atunci cand nu este nici un doctor capabil sau interesat sa o ajute.
Este chiar dureros sa stii ca nu mai ai parinti, mai ales la o varsta mai frageda. Dumnezeu sa ii ierte. Trebuie sa fii barbat si sa mergi mai departe. Viata te va mai maturiza si te va face sa treci peste anxietate si depresie. Cauta pe cineva care sa iti fie alaturi, ataseaza-te de o persoana si nu sta singur pentru ca iti vor veni in minte tot felul de idei care nu te ajuta deloc, ba din potriva, te vor distruge propriile ganduri. Si sa nu te gandesti niciodata sa iti iei viata pentru ca ai una singura, nu esti curios sa ii afli finalul? Daca va fi unul fericit iar tu il vei pierde? Nu lua nici o decizie prosteasca atunci cand esti la pamant pentru ca iti va parea rau mai tarziu. Si clar ca nici Lui Dumnezeu nu i-ar placea decizia ta de a te sinucide.
Imi... pare rau pentru situatia prin care ai trecut
Indiferent de ce o sa faci, sa stii ca noi suntem aici, eu sunt aici, ascult. Daca vrei sa vorbesti cu cineva, TPU iti este alaturi. Deci nu exclude aceasta varianta.
Da, caile vietii sunt foarte ciudate, uneori ne intrebam de ce ni se intampla noua anumite lucruri si asa mai departe. Adevarul este ca asa e natura este cruda cu toti, nu face diferenta intre persoane, este la fel cu toti. Un lucru mic sau un lucru mare, pentru natura este la fel.
Ca raspuns la intrebarea daca te iarta Dumnezeu, din ounct de vedere religios, se zice ca nu. Insa noi suntem oameni, nu ne putem da cu parerea, adica nu stim sigur.
Nu stiu ce este dupa moarte, dar presupun ca ceva este. O sa o vezi pe mama ta, ea este mereu cu tine, si acum. Sigur este mandra de tine.
Este ok, poti sa plangi, descarca-te. Insa incearca sa te linistesti.
Nu as vrea sa aprofundez subiectul despre viata, nu stiu daca asta te-ar ajuta. Insa... stii de ce exista probleme in lume? Pentru ca oamenii sa sa se schimbe. Asa ca poti sa te schimbi in mai bine. Ai doua variante sau trei. Sa cedezi acestei vieti, sa continui tot asa sau... sa devii un TITAN, aceasta din urma ar fi calea de dorit.
Poti sa ai familia ta si tot ceea ce vrei, nu uita.
Ai zis ca ai cartea mentionata de mine, daca iti mai aduci aminte de ea, te rog sa o citesti, o sa te ajute foarte mult, crede-ma.
Da, există viață după moarte; și aceasta este garantată de Dumnezeu. Trebuie să trăim în așa fel încât să ne putem bucura de ea.
Îmi pare rău să aud o așa veste tristă, nu pot decât să îți spun să fii foarte tare, cât poți. sinuciderea nu este o soluție, iar viata trebuie să meargă înainte indiferent de situație. Ea este un dar oferit de mama ta și tatăl tău plin de iubire, cu ajutorul lui Dumnezeu. Nu strica acest dar, fii puternic și păstrează-ți echilibrul, totul trebuie să continue.
Cu toții trecem prin etape proaste, mai devreme sau mai târziu, însă nu avem ce face, și nu ne putem opune destinului, este o luptă. Fii puternic și ai încredere în Dumnezeu!
Imi pare rau. Condoleante. E o rana care o sa ti se vindece in timp.
Nu stiu daca te ajuta, poate o sa crezi ca sunt de piatra, insa sa stii ca mama ta oricum ar fi murit, la fel ca orice om, mai tarziu sau mai devreme oricum ai fi pierdut-o.
Conditiile in care a murit sunt intr-adevar triste, insa cam asa vine moartea, cu chin, suferinta, stres.
Poate o sa te ajute povestea asta:
https://www.youtube.com/watch?v=alScaM8sSEI&ab_channel=Daretodo.Motivation
Sincere condoleanțe. Ai nevoie de o persoana fizică lângă tine, dacă o ai pe sora ta va trece și perioada asta cu bine, gândește-te că toată lumea va trece prin asta la un moment dat, este absolut inevitabil.
Sfatul meu, descarcă-te și stai cu sora ta o perioadă până te simți în putere.
Stiu cum e si eu am fost in situația ta,eu spun sa te înconjori de familia ta si sa nu ramai singur,nici tatal tau nici mama ta nu ar fi sa te sinucizi,gandeste-te la ei,stiu ca e greu,dar nu putem face nimic, toate religile promit multe dar dupa ce mori tu, desi nici ele nu pot face nimic doar vand iluzi, mama ta mereu va fi in memoria ta si tatal tau sa stii asa ca traieste pentru ei, frati numai ai? Sa fie lângă tine? Trenuie sa mergi la spital sa iti dea certificatul de deces si sa spui ca nu vrei autopsie si sa vezi de o firma care se ocupa de asta si daca este un loc in cimitir, acum esti doborât de toate stiu cum este, ai grija de tine
Ce sa spuna si el ca exista dar nici un mort nu a invitat, acum esti foarte vulnerabil emotional asa ca nu te lasa manipulat
Da, sa ocupat tatal vitreg de tot, da am frati, surori vor veni cu totii in cateva zile si o sa stau cu sora o sa plec din tara asta blestemata. mersi de incurajare iti urez sa ai sarbatori fericite! Nu supravietuia oricum doar aparatele at fi tinut-o in viata si cum nu aveam voie in spitale nu o puteam vedea ...era inevitabil era batrana si cu multe boli grave suferea enorm. Tatal meu vitreg zicea ca avea fata senina nu stiu ce inseamna asta ca o murit linistita nu stiu ca o scapat de suferinta.
Nu ma las da sa stiu ca nu e un baiat rau anonimg. si eu sper la asta sa ne vedem parintii dupa moarte be mai da un avant ..altfel nu are nici o noima viata... Unii cred din ce au citit unii au un mechanism de aparare ca sa poata lupta.nu poate dovedi nimeni asta.
Da, at fi murit oricum. doar daca o tinea in aparare mai era in viata superficial de aia au si trimis-o acasa ca stiu ca va muri ..iti multunesc. sper sa se mai vindece rana candva altfel va fi grav de tot.
Mersi pentru incurajare. apreciez da, nu este insa eu avand depresie severa e tragic nu stiu cum o sa reactionez peste cateva zile, saotamani.
Cine stie ce a mai luat si din spital,sărbători fericite,poate este si un pas inainte, mama ta sigur se bucura daca iti creezi si tu o familie, loc de munca asta vor toate mamele si tati, totuși iti propun cateva saptamani sa mergi des la maicata si cand simti pleci, nu e usor asa ceva
Mersi man pentru cuvintele frumoase esti in exemplu demn de urmat ..ai dat un raspuns dumnezeiesc chiar asa e, eu nu puteam face nimic de frica ei, am fost plecat in cateva tari si ma Lua plansul dupa 3 saotamani si veneam acasa da nu ma interesa banii oierduti sau altceva cu sa o vad pe ea. simteam de mult ca va muri, chiar inainte de acest virus sa apara, culmea e ca i-am si zis ca de sarbatori o va ucide un virus, ii tot souneam asta stiam inainte cu 2 ani case va intampla fix de sarbatori mai bine taceam naibii.
Multunesc man apreciez raspunsul optimist. O sa am, multa sanatate tie si familiei
Dar nu trebuie sa te invinovatesti, cuvintele nu inseamna mai nimic, nu este vina ta. Multa lume zice asta, si totusi nu se intampla nimic.
Ce s-a intamplat s-a intamplat pentru ca... asa a fost sa fie Asa era timpul, asa a vrut natura, asa a lasat Dumnezeu lucrurile. Dar nu trebuie sa dai vina pe nimeni si pe nimic. Deci sa nu te simti rau din cauza asta.
Cum am spus, ai acele variante de la final, poate acum reusesti sa te pui mai bine pe picioare (nu insinuez ca nu erai inainte asa, am spus ca fapt divers), esti doar TU, fa din viata ta exact ceea ce vrei sa faci, cum vrei sa faci. Este viata ta acum.
Ramai puternic, ferm pe pozitie, deschis si vesel indiferent de situatie. Eu te sustin
Da, nu e exclus nici ce spui tu, da oricum dadea sa moara demult, de mica o fost chinuita si o trecut numai prin suferinte din cauza bolilor. avea si piciorul operat ca o calcase masina suferea enorm, urla de durere.+ Foarte multe boli ..era inevitabil, doar ca covid o rapuso ..tot iesea afara nu ii placea sa stea niciodata locului nu era ca mine. Si acum locuiesti cu tatal tau sau? Am inteles ca maicata nu mai e saraca ai trecut usor peste? De aici to se trage snxietatea?
Nu o sa stau singur.dar viata nu va mai fi niciodata la fel
dobrin1019 întreabă: