Pentru început, vreau sa iti apreciez curajul de a scrie aceasta poveste. Faptul ca ti-ai adunat puterile sa scrii tristețile tale si sa te mai descarci de aceste gânduri este de admirat și te ajută! Sunt câteva idei care te-ar putea incuraja. Gândeste-te că mare parte din ceea ce reprezinți tu. ești TU. Da, părinții joaca un rol esențial, mai ales in copilaria mică, dar nu uita ca tu nu esti un nimic fără ei, ești propria ta persoana. Prin forțele si prin mintea ta ai ajuns in viață să ai anumite realizari(poate spui ca nu ai, dar ai, chiar faptul in sine ca esti inca viu este minunat!). O capcana in care putem cadea ușor este sa atribuim orice suntem noi părinților si astfel in lipsa lor sa simtim ca noi nu suntem nimic, deoarece ei sunt totul. Nu este așa, cu parinti sau fara, tu esti unicul Overeem. Altceva, gandeste-te ca parintii tai au muncit sa te creasca frumos si indiferent unde sunt ei acum, vor sa te vada fericit! Ei vor ca ceea ce au lasat ei in urma, caracterul lor, sa se graveze in tine sub forma fericirii. Nu trebuie sa fii trist cand te gandesti la ei, caci ei reprezinta ceva ce iti aducea bucurie! Ei vor sa te vadă fericit. Te va ierta Dumnezeu? Asta numai el stie. Nu mi se pare corect sa vin eu sau oricine altcineva cu un verdict. Dumnezeu vede mai departe decat razbat ochii si judeca dupa constiinta fiecaruia. El știe. Dar ce putem cu totii sa spunem, este ca viața e un dar de la Dumnezeu, pe care in fond nu il meritam. Am facut noi ceva inainte de a ne naște pentru a merita o zi de viață? Nu, ci este un cadou. Fiecare zi este un cadou, nimeni nu ne-o garanteaza. Probabil ca Dumnezeu ar fi trist sa ii refuzi cadoul. sa il arunci. Dumnezeu te iubește.
Omule recunoaste ca e diferit asta au spus si primi crestini, citeste istoria crestinismului,dumnezeu din vt este un dz viclean,rau,fara scrupule in schimb iisus este opusul lui, ce puteau face? fara vt numai avea sens nt, asa ca sau pastrat, sau mai modificat, nt a fost scris de 4 anonimi care si ei se contrazic, biserica catolica a modificat apoi ortodoxa apoi voi cu mii de secte
Adica tu stii mai bine decat restul,esti fanatic,dogmatic fara suparare,daca ai spune nu stiu daca e adevarul,dar eu cred in asta, e adv ca te ai nascut in rom, daca te nasteai in Turcia spune-i asa despre islam, ma intelegi e vorba de localizare geografica, citeste coranul asa de curiozitate, satana de care vb tu
1, face doar ce vrea iahve
2, este supusul lui, e o blasfemie sa spui ca iahve are un rival
3, iisus stia totul, putea anula cand vrea totul, din moment ce stia totul inseamna ca aia nu au avut liber arbitru erau niste marionete, iisus nu a fost mesia cel asteptat de catre evrei
Este adevarat Eclesiastul 9:5, la fel si ce ai spus: "In concluzie, putem spune ca iudaismul a pus accentul, secole de-a randul, pe viata de aici si de acum si, intr-o masura mai mica, pe viata viitoare."
Adica noi trebuie sa traim in viata aceasta in asa fel incat sa o putem avea pe cea viitoare (adica pe cea vesnica).
Eclesiastul 9:5 nu anuleaza existenta vietii viitoare. Dar nici apostolul Pavel nu o anuleaza.
"Daca nu este o inviere a mortilor, nici Hristos n-a inviat.
Si, daca n-a inviat Hristos, atunci propovaduirea noastra este zadarnica, si zadarnica este si credinta voastra.
Ba inca noi suntem descoperiti si ca martori mincinosi ai lui Dumnezeu; fiindca am marturisit despre Dumnezeu ca El a inviat pe Hristos, cand nu L-a inviat, daca este adevarat ca mortii nu invie.
Caci, daca nu invie mortii, nici Hristos n-a inviat. Si, daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica, voi sunteti inca in pacatele voastre, si prin urmare, si cei ce au adormit in Hristos sunt pierduti.
Daca numai pentru viata aceasta ne-am pus nadejdea in Hristos, atunci suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii!" (1Corinteni.15:13-19)
"Conform traditiei evreiesti, dupa moarte, sufletul unui om trece printr-o perioada de purificare inainte de a intra in Lumea Viitoare (Olam Haba)". (La fel cred si catolicii, si multe alte inventii ale oamenilor numite "credinte" crestine sa necrestine si "confesiuni"). Asta este deja traditie. Si aceasta traditie este impotriva Scripturii, adica impotriva lui Eclesiast 9:5 care spune ca "mortii nu stiu nimic".
Liberul arbitru se face in viata, acum, cat timp traim.
Nu mai avea rinichi facea dializa.Tot ca mama stop cardio respirator dar el o murit la spital mama acasa.
Si el avea o groaza de boli nici nu stiu numarul. o chinuit si el ingrozitor din cauza bolilor, amandoi prin infarct.
Cred ca si eu tot asa o sa mor daca nu ma sinucid. Indifferenta asistentelor de la judetean asa e in Romania trebuie sa te recomanzi cu valuta sa aiba cineva griji de tine. oricum se ducea si el. avea rinichii mancati o muncit enorm ca si mama munci grele cum era pe timpuri nu ca acum.
Voi doi nu o mai scoateti la capat
Condoleante sincere! Ce trist, mai ales in ziua de Craciun sa moara, e urata viata asta uneori.
Lasa prostiile cu sinuciderea, o sa treaca si suferinta ta si dupa o sa-ti mai revii, ce nu te omoara te face mai putenic.
Da, si in chinuri groaznice o murit.
Sper si eu sa ma faca mai puternic si sa imi schimb mentalitatea. Mersi beaucoup.
Infarct, initial o intrat brusc in coma apoi in cateva minute stop cardio respirator, avea probleme grave cu inima, dar covid ia cauzat decesul nu mai putea respira aproape deloc de cand o fost externata, au externato ca stiau ca va muri. Avea si bazinul rupt osos o cazut pe jos cand o iesit de la wc si ia cauzat si hernie hiatala in alunecare ..trebuia mutata din 15 in 15 minute in pat ca nu respira aproape deloc, insuficienta respiratorie + avea ogramada de boli grave cronice printre care si diabet. O murit intr-un mod ingrozitor isi tinea gura inchisa trebuia cu lingura sa ii deschidem gura sa respire dar degeaba. Imediat si o dat ochii peste cap si o murit. cat timp era in coma nu putea vorbi deloc O suferit enorm o avut si un accident cu masina i o facut praf piciorul. Toata viata ei o suferit cred ca o murit in pace ca taica meu vitreg spunea ca avea chipul senin ce inseamna asta?
M-ai făcut să plâng efectiv, te rog spune-mi că esti bine in prezent. Dumnezeu o să aibă grijă de tine si tot răul o să fie spre bine, o să vezi!
dobrin1019 întreabă: