Nu stiu dar trebuie sa te duci neaparat la un oftalmolog, si eu am fost pentru ca nu vedeam cu un ochi aveam si "ochiul lenes", si mi s-a explicat ca pentru mine nu se mai poate face nimic pentru ca am o cicatrice pe fundul ochiului, acum asta e, dar tu du-te neaparat!
Du-te naibii la un oculist! Sa nu ajungi aproape orb, ca taica-miu...
Deci poate fi o desprindere de retina, sau un vas de sange spart, poti sa ai diabet si sa-ti afecteze retina, etc...
Daca te duci repede, ai toate sansele sa iti salvezi ochiul. daca nu, nu!
si intr-adevar, e posibil sa faci o operatie laser de cauterizare, sa iei medicamente care sa iti reduca presiunea oculara, costa ceva intr-adevar, dar stai linistit, operatia laser nu doare deloc.
Iti multumesc Pentru raspuns! Am fost astazi la un medic si m-a trimis la Bucuresti! tatal meu cunoaste un doctor arab si maine sa plec acolo la omul respectiv! Sa speram ca se poate face ceva! la 11 ani am purtat ochelari dati de o doctorita care nu s-a uitat si pe fundul ochiului! doctorul de astazi mi-a spus ca mai bine ca nu am purtat ochelarii aceia ca puteau sa imi afecteze si ochiul stang! si ca cicatricea este foarte veche dar acum sa depistat lol fara vedere nu ai nimic! imi doresc sa fi fost ca la windows dai in troubleshooter> cauta problema>gaseste cauza > rezolva problema >waiting for program to respond > you are ready to go! ce bine era )))
Sa-ti faci si un test de glicemie, inainte sa te duci la oculist. Nu mananci nimic dulce sau cu grasimi animale/vegetale deseara, iar maine dimineata la prima ora, pe stomacul absolut gol, fugi la primul centru de recoltare sange si cere un examen glicemic complet. Diabetul este cauza principala a desprinderilor de retina, chiar si de la varste incipiente, si orice oculist va cere o analiza de asta.
Daca ar fi vorba de diabet turbez :O: doamne fereste nu imi doresc asa ceva am un prieten face insulina de 3 ani si el are abia 16 ani ! Va multumesc Pentru seriozitate si punctualitate
Bestxl întreabă: