| DanceWithTheLittleGirl a întrebat:

Mi se decojeste scalpul si atunci cand am parul ud mi se vede un fel de matreata care seamana cu zaharul. ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mixxjim a răspuns:

Mergi la un medic dermatolog sa te vada, pare destul de grav din ce zici "mi se decojeste scalpul". poate fi o ciuperca si astea pot ataca si radacina parului, care o sa inceapa sa-ti cada. poate fi o iritatie de la sampon sau chiar o alergie (cu o alergie la un sampon m-am chinuit si eu) - deci ca prim pas, preventiv, nu mai folosi samponul pe care-l folosesti acum. la magazinele cu produse din plante exista sampoane "fara sapun", chiar asa ceri, si dupa spalare limpezeste-te cu niste ceai de musetel - musetelul calmeaza iritatiile si dezinfecteaza. dar mergi la medic musai sa vezi care-i originea problemei. sanatate!

5 răspunsuri:
| alexshobyx a răspuns:

Spala-te pe cam la 2-3 zile cu sapun de sulf sau de gudron.Se gasesc in farmacii, costa in jur de 6 lei.

| DanceWithTheLittleGirl explică:

nail biting am cam mult par de tuns dar nu cred ca ar fi cea mai buna solutie oricum mersi de raspuns. a si sunt fata

| Inkutsa a răspuns:

Dai funda pentru cea mai buna solutie si cea mai eficienta?

| Inkutsa a răspuns:

O prietena de-a mea a avut o asemenea problema si tot zicea sa se duca la dermatolog, dar mama mea a folosit o metoda traditionala. Te dai cu unt pe toata zona capului si iti pui o sacosa mica pe deasupra.Stai o ora asa si astepti.Stiu ca e cam gretos, dar eu sunt sigura ca functioneaza.La prietena mea nu a functionat din prima, dar a doua oara nu avea absolut nimic.Incearca,sunt sigura ca va da rezultate bune.; D Sadai funda doar daca ai sa aplici metoda asta traditionala, ok?