Ciupercile champignon sunt comestibile crude doar cand lamelele se vad si inca sunt de culoare ROZ.
Cand lamelele s-au inchis la culoare, atunci pot provoca dureri de stomac.
ATENTIE!
Ciupercile champignon se pot confunda foarte usor cu una dintre cele mai periculoase ciuperci (Amanita phalloides), care NU da simptome imediate, doar dupa 48 ore, dar atunci poate fi deja tarziu!
Daca nu-ti plac ciupercile fierte, le poti cali usor si faci umplute sau cu maioneza etc.
Sunt foarte gustoase si in sarmale, dar si in alte mancaruri. Majoritatea retetelor gustoase cu ciuperci sunt pentru champignon, care sunt cultivate si se gasesc prin magazine.
Depinde ce fel de ciuperci sunt.
Sunt doar putine feluri de ciuperci care se pot manaca cruzi, majoritatea celor comestibile trebuie gatite, fiecare in modul specific a lor.
Daca NU CUNOSTI foarte bine o ciuperca, aceea este OTRAVITOARE, chiar daca arata frumos!
Salutare! Depinde ce fel de ciuperci.Desigur,este foarte greu sa te alimentezi doar cu acestea, deoarece corpul are nevoie de o varitate vitamine si minerale dar si de proteine, lipide etc.Incearca sa adaugi si alte alimente langa aceste ciuperci, si de ce nu, sa le si prepari.Singurele ciuperci care se mănâncă nepreparate sunt oita si pâinea pădurii.Le poți găsi doar in pădurile rurale, desigur cu un om care le cunoaste.
Ciupercile trebuie neaparat pregatite (ori fierte, ori la aburi, ori prajite, ori in mancare), dar niciodata crude! Ele sunt o sursa de vitamine si proteine insa sunt foarte greu de digerat crude, apoi gandeste-te si la substantele cu care e tratat solul lor. Doar fructele si legumele se pot manca proaspete. Numai bine!
anonim_4396 întreabă: