| Lightning1997 a întrebat:

Murele din piata daca sunt de recolta si nu de padure pot fi stropite? Sau zmeura? Am consumat si am niste dureri de burta, nu le am spalat nici prea mult ce i drept.Pot avea probleme? Si le poate vinde stropite cu diverse substante daca sunt de recolta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| ChristianKalman a răspuns:

Bună! Da, e posibil ca fructele să fi fost stropite înainte împotriva insectei sau pentru a nu fi atinse de mană. Este extrem de important să speli fructele, indiferent dacă sunt din piață sau culese dintr-un copac de la tine, pentru că există substanțe și în aer și împrăștiate de mâna omului. La fel de bine, există posibilitatea ca tu să fii alergic la anumite fructe sau să ai o ușoară intoleranță. Depine și de cât de multe ai consumat. Încearcă să te hidratezi mai bine, iar dacă simptomele se agravează, prezintă-te la Urgențe pentru a primi tratamentul corespunzător. Ai grijă pe viitor și multă sănătate!

| Lightning1997 explică (pentru ChristianKalman):

Dar dupa cat timp ma pot simti rau daca am consumat fructe stropite? Cat timp trebuie sa treaca pentru a aparea simptomele?

| ChristianKalman a răspuns (pentru Lightning1997):

Asta depinde de corpul tău, câteva ori (3-4). Dar dacă nu ai simptome grave (grață, vomă, amețeli) nu cred că e o problemă mare. Hidratează-te corespunzător (apă plată) și eventual un ceai de mentă neîndulcit. Dacă îți e greață, poți să ai lângă tine o lămâie pe care să o mai guști din când în când (tot fără zahăr).

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca se stropesc.
Dar mama ta nu te-a invatat sa nu mananci nimic nespalat?

Întrebări similare