anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu am menstruatie de 6 luni aproape. Am 21 de ani. Sarcina e exclus pentru ca sunt virgina. Doctorul m-a diagnosticat cu ovare polichistice si mi-a recomandat tratament cu hormoni, ceea ce exclud. Pot trai asa in continuare, fara sa se creeze complicatii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Doar un doctor te poate sfatui cum trebuie.

Depinde de cauza reala. Sunt multe cauze care duc la lipsa menstruatiei, nu numai ovarele polichistice:
Stresul excesiv, exercițiile excesive, exces de hormoni androgeni, greutatea corporala prea mare sau prea mica, unele medicamente, etc.

Este important sa tratezi lipsa menstruatiei. Unele complicatii pot fi : probleme de fertilitate, cancer endometrial, etc.

Informeaza-te cat mai bine asupra condiției tale, cere parerea mai multor specialiști, si ia o decizie rationala. Nu te ajută prejudecățile in privința tratamentelor

Multă sănătate

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai stai asa, medicul ti-a dat un tratament iar tu il excluzi. Ne lamuresti si pe noi DE CE?

| mastadont a răspuns:

Eu te sfătuiesc să asculți de medic și să urmezi tratamentul, altfel riști să ai probleme grave de infertilitate pe viitor sau chiar instalarea menopauzei înainte de vreme, ceea ce duce la infertilitate completă. Lipsa menstruației înseamnă că ceva nu e în regulă la nivel hormonal, înseamnă că uterul și ovarele nu funcționează în mod corespunzător ceea ce poate duce la infertilitate, deci, dacă îți dorești copii pe viitor ar fi bine să remediezi această problemă cât mai rapid.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

L-am luat doi ani si am oprit tratamentul din cauza cardioloagei care zice ca sa nu mai iau ca e pericol. Ginecologul zice ca e pericol daca nu iau. Pis pe ei de doctori.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mastadont):

Nu e problema infertilitatea, chiar nu imi pasa de asta pentru ca nu vreau copii. Deci aspectul asta mi-e indiferent.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Ți e indiferent acum. S ar putea peste câțiva ani să nu mai sunt fie indiferent.
In loc sa te pisi pe medici mai bine ai merge sa mai ceri o altă părere de la alt medic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Crezi ca sunt dependenta de oameni ca tine sau altii? Cel mai bine imi e singura. Mai bine mor decat sa am plozi, de asta am zis ca mi-e indiferent. In sfarsit, deviem de la subiect.

suntserios

Ehh, cu varsta se mai rezova si din problemelea astea pe care le ai tu cu lumea. Si atunci o sa vezi altfel singuratatea.

anonim_4396

Ti-am mai zis. Mai bine mor decat sa fiu dependenta de lume. Sunt destul de tare ca si fire. Nu m-ar afecta singuratatea.

suntserios

Da da, stiu. Toți suntem zmei la 20 ani. Toți. Și eu am fost. In fine. Mergi și consulta și alt medic

| carevaescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil ai motive bine întemeiate, dar crede mă că în 20 și ceva de ani oamenii își pot schimba radical dorințele și opiniile. Sau poate nu, cine știe. Doar după ce ai parcurs acești ani poți spune cu siguranță, uitându te înapoi. Dacă îmi permiți un sfat, eu nu aș miza pe continuitatea acestor decizii în viitor. E doar un sfat bineînțeles. Orice îți propui îți doresc multă baftă.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru carevaescu):

Mersi boss. Dar sunt suta la suta convinsa si hotarata deja. Bafta si tie.

anonim_4396

Da bre, sunt Hercule direct.

Mă întreb dacă are sens sau dacă te ajută cu ceva toată această agresivitate pe care o demonstrezi în răspunsurile tale...

anonim_4396

Unde ti-am raspuns tie agresiv? Ti-am apreciat sfatul, ce vrei mai mult?

Când cineva spune chestii de genul "Crezi ca sunt dependenta de oameni ca tine sau altii? ", "Mersi boss... baftă si tie", "Da bre, sunt Hercule direct.", chiar nu lasă loc de dubiu. În fine, hai să presupunem că prin text aceste lucruri sunt prin definiție implicite, așa că îmi cer scuze dacă am interpretat greșit.

anonim_4396

"Boss", din cate stiu, nu e injuratura, nici macar jignire. Pur si simplu asa vorbesc. "Bafta si tie", ti-am raspuns la ce mi-ai zis tu mie, tu mi-ai urat primul bafta. De luat la misto, nu te-am luat. In rest, ce vorbesc cu ceilalti e treaba mea.

| FreddieM a răspuns (pentru carevaescu):

Caravescule nu cred ca vrea sa fie agresiva aici, doar spune,, verde"" ce gândește, dar probabil ca va învăța cândva manierele unei bune conversații. La varsta ei si tu credeai la fel, ca tot ce zboară sa mănâncă.
Cheers

| carevaescu a răspuns (pentru FreddieM):

Probabil ai dreptate. Și da, este until oricărui om să învețe să facă diferența între abrazivitate și politețe - mai ales când încercăm să o ajutăm, fiecare în felul său.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Geezus. Pai si ginecologul ce zice de cardiolog? OK, e minunat sa nu vrei copii, nu am absolut de comentat aici, dar trebuie sa vezi ce alte posibile implicatii poate avea lipsa tratamentului asta. P.S. In calitate de parinte in curs de divort... si chiar de n-as fi divortat si toate ar fi fost minunate - ma bucur sa vad ca ai incredere in instinct. Daca la tine e acela de a nu avea copii, foarte bine. Hai breh @suntserios, ce umbli cu de-astea ca vai ce o sa fii ne-singur la o varsta daca ai copii? Ii faci, ii cresti, pleaca. Intr-un final tot singur esti.

| DamarisS91 a răspuns:

Sper sa te faci bine.
Ai grija ca : "Formatiunile tumorale ovariene pot fi reprezentate de chisturi functionale distrofice, ovare polichistice, tumori ovariene benigne sau maligne. "

https://www.mediculmeu.com/....../index.php

Se poate trata naturist:
"Se vor consuma numai cruditati (salate) perioade de cateva luni, paine integrala si numai preparate ne modificate genetic si fara adausuri chimice. Se va renunta la alcool, cafea, ciocolata, tutun si in special la preparatele din carne."
https://www.esanatos.com/......e55826.php
https://www.rasfoiesc.com/......are-66.php

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu. Risc de malignizare.

| MrGeo1975 a răspuns:

@Ana28384 - Salut. Mergi la medicul de familie sau la un ginecolog si îți va spune care este problema. Nu sta în casă si mergi la medic. Sănătatea are prioritate. Nu putem ști cauza problemei tale.

| Cavaler001 a răspuns:

Mai consulta și alt doctor și nu te stresawinking