anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu-mi pot controla gandurile, mai ales noaptea. Imi imaginez tot felul de scenarii, de care sunt constienta ca sunt ireale, insa nu pot sa le opresc.Am un fel de " ritual" tic: ma rog si ma inchin de nenumarate ori ca sa ma linistesc ( nu da roade). sunt foarte sperioasa, mi-e frica de intuneric. Nu suport sa fiu lasata singura.

+am momente in care ma simt neajutorata,trista, fara motiv! sunt sensibila si cateodata imi vine sa plang din aproape orice, uneori fara motiv +simt ca toti au ceva cu mine, sunt foarte timida, retrasa! Evit situatiile cu multi oameni, fie ei necunoscuti sau rude.Am putini prieteni, nu m-am integrat printre colegi. Nu stiu ce sa fac.Sunt foarte timida, mai ales la scoala, unde stau in banca mea., tacuta. Cum sa-mi inving timiditatea! Nu stiu ce sa fac.Sunt foarte timida, mai ales la scoala, unde stau in banca mea., tacuta. Cum sa-mi inving timiditatea! In afara scolii parca\'s alta persoana, putin mai vorbareata. Insa, cum intru in clasa, amutesc. Nu stiu ce sa fac. Sunt foarte timida, mai ales la scoala, nu am curajul sa fiu indrazneata. (am 2 colege cu care ma inteleg bine)

Multe alte chestii (stare de incordare, muschi incordati,irascibilitate, dureri, am avut ganduri cum ca nu merit sa traiesc, dar mi le-am alungat, etc)...

Ce as putea avea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| LadyLilith a răspuns:

Depresie, din pacate. Du-te la psihiatrie, acolo o sa-ti faci un tratament, iar cat priveste timiditatea, psihoterapia cu siguranta te va ajuta. Alunga gandurile astea ca nu merita sa traiesti. Meriti sa traiesti, de aia te-ai nascut si traiesti. Esti pretioasa, unica si superba. Sa nu-ti pasa de parerea celorlalte persoane. Simptomele tale indica depresie, dar cum nu sunt medic, iti recomand sa te duci, inainte sa se agraveze situatia ta. Imi pare foarte rau pentru tot ceea ce simti. Si eu am fost asa, dar m-au ajutat parintii, medicul, psihologul. Nu-ti neglija aceasta situatie!

| floryn1993 a răspuns:

Iti imaginezi sau visezi, oricum nu este grav se mai intampla sa visezi

| Robi1444 a răspuns:

In primul rand viata este un DAR pe care nu trebuie irosit cu sinucidere. Gandeste-te, nu toti primesc DAR-ul asta + ca mai esti si sanatoasa.
In al 2-lea rand faci pe moment doar 2-3 prietene iar dupa jumatate de an sau chiar peste 1 an o sa devii si tu persoana care esti tu cu adevarat.
- Vezi, totul vine de la creier. controleaza-ti creierul si nu o sa mai ai ganduri/fobii etc.
Trebuie sa te fortezi sa vezi peste, sa vezi realitatea, sa vezi viitorul. Doar folosindu-ti creierul unpic mai mult decat este normal.
Totul este o iluzie!

| alxpisssyyy53 a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu mama ta
.....sau daca nu gandeste-te ca nu ai nimic...si frica de intuneric...si eu am avut-o...e doar in mintea ta... poti sa iti iei o lampa sa dormi cu ea aprinsa