| Girly97 a întrebat:

Nu stiu daca cineva a avut o experienta similara cu a mea dar se pare ca organismul meu este foarte sensibil la Aerius. Il foloseam de mica cand raceam (din cauza reactiei pe care o aveam, l-am schimbat in Coldrex) si il mai fi foloseam pentru rinita, dar a trebuit sa il inlocuiesc cu Zyrtec deoarece Aerius imi creea somnolenta oricand il foloseam. Poate sa imi spuna cineva ce contine? Mi-ar fi de folos sa ma feresc de substanta responsabila pe viitor... De mica am sensibilitatea asta. Asa o sa fie mereu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aerius contine loratadina care da somnolenta la peste 20% din utilizatori. Este perfect normal si nu semnifica nici o sensibilitate speciala. Nici nu trebuie sa te feresti de el la nevoie. Pur si simplu cele 10-15zile pe an tolerezi somnolenta. Nu il lua niciodata din inertie ca ai mai luat si la raceala anterioara, fiecare administrare trebuie clar recomandata de medic.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aerius stiu ca e pentru alergie.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna:)
http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/aerius_14712
Citeste cu atentie prospectul si vei constata ca nu provoaca somnolenta, din contra, provoaca insomnia..asa ca, ar trebui sa faci un test sa vezi la ce esti alergica, si nie mi-a fost indicat acest medicament, dar mie imi provoca uscaciune in gat de nu mai puteam respira daca nu luam un pic de apa fie si in miezul noptii si am fost nevoita sa il intrerup.
O zi buna:)

| Girly97 explică (pentru Brigaela):

In primul rand, nu cred ca Aerius contine loratadina ci Claritin. In al doilea rand, cu Claritin nu am probleme deloc. Nu mi se pare normal sa reactionez diferit la aceeasi substanta numai pentru ca are o denumire diferita.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Girly97):

Aerius contine desloratadina care este practic aceeasi substanta, cu o mica modificare moleculara care ar trebui sa impiedice traversarea de catre medicament a barierei hematoencefalice si sa diminueze somnolenta.
Este absolut normal ca doua preparate diferite sa aiba reactii adverse diferite, fiindca au excipienti diferiti. Cercetarea pentru excipientii unui medicament poate dura cativa ani buni, de aceea si exista aceeasi substanta facuta de mai multe firme cu preturi foarte diferite.

| Girly97 explică (pentru Brigaela):

Sa inteleg ca organismul meu reactioneaza total opus: este sensibil la desloratadina dar imun la loradatina...

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru Girly97):

Nu este vorba de imunitate aici, nu are legatura cu sistemul imun. Esti mai putin sensibila la loratadina si mai sensibila la desloratadina, nu e nimic anormal, peste 20% din persoane sunt in situatia asta