| slsbwoand a întrebat:

O dieta si niste exercitii de slabit? (Am 12 ani si am 62kg )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Redu zaharul si carbohidratii: tot ce tine de faina, cartofii, fast-food-ul, dulciurile, sucurile, prajelile (uleiul ala e ca zaharul), grasimile. Inlocuieste-le cu fulgi din ovaz, legume (avocado tin sata, brocoli, conopida, fasole, mazare, linte, naut, chia mai ales), fructe fara mult zahar si fara multe calorii (lamai, capsuni, afine, zmeura --le poti lua congelate), indulcitor stevie, alune, seminte, si carne. Mananca multa carne.

Exercitii: dat fiind varsta ta, as recomanda sa faci genoflexiuri si exercitii de intindere. Orice implica transpiratie multa. Daca mergi sau alergi mult, iti va fi foame dupa, prin urmare dupa activitatea asta, sa mananci proteine (carne+ avocado cu putin suc de lamaie peste si sare+ o felie de toast). Niciodata sa mananci inainte de exercitii. Iti va da dureri de cap.

5 răspunsuri:
| MititiCa a răspuns:

La 12 ani trebui sa fii preocupata de lucruri pentru vârstă ta. Fa mișcare mai multa. Joacă-te cu prietenii, cu mingea, în parc, fa orice tip de mișcare. Ești în creștere, dieta nu te va ajuta, ba mai mult te va putea îmbolnăvii, cauta un sport care îți place, înscriere la el și practical, eu recomand dansuri hip hop, au mișcări ample și este o placere sa faci parte dintr-un grup frumos și de vârstă ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Ce inaltime ai?
Fiindca greutatea este in raport cu inaltimea.

| slsbwoand explică (pentru Violleta2022):

1.56-58cm

| Violleta2022 a răspuns (pentru slsbwoand):

La 12 ani si 1.56m, greutatea ideala pentru fete trebuie sa fie 46kg.
Asadar tu ai cam 16kg peste limita normala de greutate.
Elimina painea, pastele finoase, dulciruile toate, sucurile, cerealele si cartofii.
Apuca-te de facut un sport sau pur si simplu iesi zilnic la alergat, macar jumatate de ora si pana la vara poti scapa de 10kg.

| slsbwoand explică (pentru Violleta2022):

Pentru baieti e la fel nu?