E greu sa gasesti exact limita, de aia se recomnda sa se evite complet. Ca poti sa zici, o lingura nu are nimic, si sa intrebi, "Atunci doua linguri ce au?"... si tot asa. Daca e o lingura de vin pusa peste o friptura cand se face nu are nimic, de exemplu. Si mai e si vorba de calitate, nu doar cantitate. Ca una e o lingura de bere si alta e o lingura de absint... Dar din nou, e greu sa gasesti exact limita, asa ca mai bine eviti orice bautura alcoolica pe cat posibil.
O lingura nu o sa faca nimic. Dar daca imi permiti sa intreb, de ce vrei neaparat alcool, si de ce o lingura?
Am scris in intrebare: "cum ar fi, de exemplu, o lingurita de vin la impartasanie"
Eu nu mai inteleg, ori nu mai stiu eu romana, ori lumea nu se exprima cum trebuie.
Pai cand scrii "cum ar fi de exemplu, o lingurita de vin la impartasanie", eu inteleg ca ne intrebi daca poti sa iei o lingurita CA la o impartasanie, dar nu la impartasanie. Pentru ca daca vroiai pentru impartasanie, atunci ai fi zic "pentru impartasanie".
Imi pare rau daca nu am inteles eu bine.
Daca e doar impartasanie, nu o sa fie nimic daca nu iei in timpul nasterii. Daca tii neaparat, o lingura nu o sa afecteze sarcina. (Acuma cand vorbim de lingura, ne referim la o lingurita, nu la una tip polonic, zic si eu.)
Daca bei o singura lingura/lingurita la impartasanie nu cred ca patesti nimic, insa nu ar trebui sa risti.