Mai ales la calculator. Este bine ca ai straturi antireflex.
Nu exista ochelari pentru distanta.
Ochelarii pentru miopie sunt permanenti.
Daca nu-i porti o sa ajungi la -4 si o sa fii obligat.
Nu, ochelarii de distanta se poarta doar la distanta, nu si la citit ori la computer.
Pentru binele tau, intreaba-ti medicul oftalmolog! Nu pune pret pe sfaturile/recomandarile unor habarnisti cu pretentii de atotstiutori--- risti cresterea gradului de miopie!
În mod normal, da, trebuie purtaţi şi în faţa calculatorului (sau mai ales). Dar ca să fii sigur, întreabă-ţi oftalmologul!
Sa-ti spun o treaba.Am intrebat 3 medici oftalmologi si tot atatia optometristi.Primul medic mi-a spus ca trebuie purtati doar la activitati ce necesita vederea,, la distanta,, al doilea a spus ca ochelarii in cazul miopiei trebuie purtati permanent iar al treilea a spus sa ii port cand consider ca am nevoie de ei.Tu ce ai mai intelege in aceasta situatie?
Asta e logic.Chestia e ca dupa 3-4 ore de purtat imi cam vine sa ii dau jos.Si tu porti?
Din ce am mai discutat si cu alti miopi si ei procedeaza la fel si mi-au spus ca nu ar fi nicio problema.Am incercat sa port si la calculator cu toate ca vad foarte bine la aproape si intr-adevar era o diferenta. Dupa cateva ore de stat cu ochii in monitor nu erau la fel de obositi ca atunci cand stateam fara ochelari.Primul medic mi-a spus sa nu ii port la calculator, al doilea a spus ca e chiar recomandat. Lentilele mele au si tratament heliomat.De curiozitate, ce dioptrie ai?
Nu sunt asa maricele.Eu cand n-am purtat aproape deloc am ajuns de la -0.75 la stangul la -1.25.Totusi dupa -1 deja devine incomod sa vezi in ceata.