AFECTEAZA STRESUL CRESTEREA IN INALTIME?
psihicul e afectat în mod sigur, despre creșterea în înălțime - nu prea îmi vine să cred
Sunt multi factori care afecteaza cresterea in inaltime cum ar fi structura ta genetica, daca parintii tai sunt scunzi nu te astepta sa cresti foarte mult. Mai pot exista probleme hormonale, pentru asta trebuie sa faci o consultatie.
Da,Iti afectează creșterea in conditiile in care nu te alimentezi adecvat, nu dormi suficient sau te retine din a face sport. La 17 ani e posibil sa ti se fi închis cartilajele de creștere. Discuta cu un endocrinolog si afla ce e de facut!
Stersul nu imi afecteaza alimentatia si dormitul si nu ma retine din a face sport(cel putin in cazul meu). Legat de inchis cartilajele nu cred pentru ca am fost la endocrinolog si mi-a zis ca am varsta osoasa 16-17.Eu intreb daca strict stresul in sine opreste cresterea.
Stresul afecteaza cam tot, deci si cresterea in inaltime
Important este sa nu iei stimulente ca sa cresti pentru ca o sa te ajute sa cresti dar nu o sa arati bine, mai bine ramai cum esti.de crescut mai cresti cativa ani natural.
Apucă-te de tracțiuni, înot, orice sport ce te întinde. Ai grijă la alimentație. Eşti încă la pubertate, o să mai creşti poate câțiva centimetri.
Stresul nu prea are mare legătură directă cu osteosinteza. Totuşi el poate duce la bulimie, iar ea mai departe la îngrăşat care pune presiune pe inelele de creştere.