| PringAloe a întrebat:

Painea alba sau painea neagra, care este mai sanatoasa si de ce?
(Va rog sa nu veniti sa-mi spuneti cauta pe google etc, eu doresc sa pun aici intrebarea)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Teoretic, aia neagra.
Practic, cu ce găsești în comerț, sunt la fel.

| DoroteeaH a răspuns:

E mai bună pâinea neagră, pentru că nu contine făină albă.
Dar dacă tu chiar au vrea sa mănânci sănătos, eu recomand să îți faci pâine de casă. Eu asa fac, nu e imposibil.
Ideea e că, făcută de acasă poate avea mai puțin zahăr, și, știi sigur că nu are prostii adăugate.
Cât despre răspunsul "caută pe google", pe TPU ro nu avem voie să răspundem așa, suntem sancționați.
Oricum, de preferat e pâinea neagră sau cea făcută de casăhappy

| Dana1999 a răspuns:

Niciuna.

Bula
| Bula a răspuns:

Painea neagra (integrala), nu ceea vopsita in "neagra". Se numeste "integrala", fiindcacontine TOT din ce se compun boabele de grau.
Culoarea inchisa (naturala) vine de la tarata, adica din coaja graului, care este plin de vitamine si nu numai.
Partea alba este din miezul boabei de grau.

| PringAloe explică (pentru DoroteeaH):

Am mai pus o intrebare si mi-a zis cineva ca s prost ca nu caut pe google. oricum iti multumesc pentru raspuns