| мιcυтѕαααα a întrebat:

Pe ce data este bine sa imi fac vaccinul antigripal ca sa isi faca bine efectul pana in iarna? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| danutza_2917 a răspuns:

Eu nu am facut vaccin antigripal niciodata si nu am luat nici o gripa de pe vremea cand eram copil. In fiecare toamna toata familia facem o cura pentru ridicarea imunitatii cu suplimente nutritive si atat noi cat si copii nu avem probleme de raceli si gripe in anotimpul rece.Aici gasesti detalii http://aloeveraforever.ro/articole/intarirea-imunitatii Eu zic ca e mai sanatos asa decat sa faci un vaccin care nici nu stii ce contine. Acuma suntem bombardati cu tot felul de vaccinuri si medicamente, la care daca te uiti pe prospect au mai multe efecte negative decat benefice si apoi ne mi-am ca apar tot felul de boli ciudate si greu de diagnosticat si tratat. Sanatate!

17 răspunsuri:
| puffa05 a răspuns:

Poti sa il faci dupa acum k isi face efectulhappy

Răspuns utilizator avertizat
| Safire17 a răspuns (pentru kepy):

Exact

| Scumpiik a răspuns:

Cel mai bine e sa nu-l faci!

| Maariiaa a răspuns:

Vaccinul antigripal nu dă rezultate tocmai bune și nu te sfătuiesc să îl faci, decât dacă ai mare probleme cu răcelile.
Te sfătuiesc să iei sirop sau miere naturală pentru a preveni răcelile. Ai grijă de tine!

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

In a doua jumatate a luni septembrie e cea mai potrivita perioada.

gyzzard
| gyzzard a răspuns (pentru kepy):

De ce e o mare prostie? Eu m-am informat destul de mult, si nu stiu nici un studiu valid medical care sa dea un asemenea rezultat. Tot ce am putut sa gasesc pe net despre aceasta problema e bazat pe zvonuri si pe articole de pe siteuri dubioase sau fanteziste care folosesc nume de doctori inexistenti si fac declaratii pe baza unor studii carora nu le citeaza denumirea, autorii, locul de desfasurare. Dar exista destule studii desfasurate de clinici siorganizatii cu independenta dovedita are spun ca e folositor.
Astept dovezile/studiile care spun ca e daunator. happy

gyzzard
| gyzzard a răspuns (pentru Maariiaa):

Rezultatele vaccinului antigripal sunt foarte bune. Faptul ca oamenii care fac vaccinul pot face gripa se bazeaza pe faptul ca virusul gripal este un virus ARN care dezvolta mutatii foarte frecvent. Acest lucru face ca vaccinul sa te apere de tulpinil gripale din anii trecuti si nu si de tulpiniile mutante care apar abia in aceasta toamna/iarna.

gyzzard

laughing Da e o industrie. La fel de muti bani se scot si din industria alimentara, dar asta nu inseamna ca nu mai mancam ca sa protestam. Si da, 90% din produsele aimentare vandute sunt daunatoare.
Avand in vedere ca ai raspuns la intrebarea unui om, inseamna ca ai timp sa dai lectii online. Si nu ti-am cerut decat sa iti justifici raspunsul.
Daca vaccinurile sunt atat de daunatoare cum iti explici scaderea impresionanta a incidentei poliomelitei si variolei dupa introducerea vaccinului?
PS: Tinere, vorbesti cu un doctor cu ceva cunostinte de virusologie, si care ti-a vorbit frumos, asa ca iti recomand sa argumentezi nu sa jignesti.

gyzzard

Geniule, a face pe cineva incuiat la minte, se considera jicnire. La fel si "chior".
Sti care e diferenta intre un virus ARN si unul ADN? Virusul "gribal" (ca sa vorbesc pe limba ta) e un virus ARN, care se traduce prin risc de aparitie a mutatiilor foarte mare. Asta inseamna ca in fiecare iarna circula cateva tulpini noi de virus gripal. Aia care fac vaccinuri nu sunt genii si au nevoie sa gaseasca tulpina inainte de a face vaccinul impotriva ei. Asa ca orice vaccin (si daca ai fi avut curiozitatea sa citesti un prospect de vaccin o sa vezi ca spune in el pentru ce tulpini de virus gripal A este facut) va fi eficient impotriva variantelor gripa care au fost identificate pana in momentul fabricatiei.
Referitor la acele mii de oameni care nu au vut gripa anterior (recomand descoperirea semnelor de punctuatie) au facut gripa cu tulpini noi aparute, sau au facut vaccinul dupa ce s-au infectat cu un virus gripal, sau au contactat virusul in perioada de timp necesara vaccinului sa conduca la formarea destulor anticorpi impotriva unei infectii. Pe langa asta gripa necesita un diagnostic diferentiar cu alte boli. Iti garantez ca daca un om se simte rau si are rinoree, o sa zica ca a facut gripa. Si totusi trebuie facuta o diferentiere intre ce auzim pe ici pe colo, si realitate.
Toate afirmatiile tale se bazeaza pe afirmatii fara argumente, pe cand eu iti tot dau argumente, si daca vrei pot incepe si cu referinte bibliografice. Si tot tu ma faci incuiat la minte. Genialwinking. E clar ca nu sti ca virusul gripal e un virus ARN, ca nu sti ca vaccinurile se bazeaza pe niste structuri de pe suprafata virusului, ca exista doar 2 structuri care sunt diferite fata de cele de pe suprafata celulelor umane, si cum astea doua sufera mutatii frecvente acest lucru necesita cercetarea unui nou vaccin in fiecare an. Astea sunt chestii stintifice si mai putin folositoare decat ceea ce scrie pe cate un site obscur. Dar afirmi ca exista "mii de persoane care nu au avut gripa in viata lor dupa acel vaccin au facut gripa", iti sustii aceasta afirmatie pe un studiu ceva? Sau e doar parerea ta personala nejustificat stiintific? Daca e as vrea sa-mi spui despre ce studiu este vorba.
PS: Ti-am vorbit frumos, asa ca in loc sa aduci injurii, foloseste argumente. Nu de alta, dar intr-o discutie in care eu folosesc argumente stiintifice pe care le pot demonstra cu zeci de studii, acest comportament nu o sa te faca decat sa pari un neanderthal.

gyzzard

Ok, deci pentru tine orice descoperire stintifica e fraudata pentru interese economice? Invata sa argumentezi. Raspunsul tau de om al grotelor e deja penibil si nu mai merita raspuns.
Pentru acele "povesti" "din "reviste pentru oameni orbi" sunt lucruri din tratate de virusologie, si pentru ele niste "idioti" au primit cateva premii nobel.
Recomanda-mi si mie cateva reviste pentru oameni "destepti" ca tine.

gyzzard

Omule susti o idee pe care nu o argumentezi deloc. DA SI MIE UN ARGUMENT PENTRU CEEA CE SUSTII. ARGUMENT SI NU PARERE. E greu? Trebuie sa iti explic ce e ala argument? Ca e clar ca termenul cobai iti e strain.

gyzzard

Ca sa nu mai spamezi toate raspunsurile pe care le dau prin genialitatea ta o sa iti dau bibliografia cu toate datele pe care le-am folosit in raspunsul meu:
Cur Concis de Virusologie (nu te vad citind tratate) Prof Cernescu, Conf. Ruta, Editura Universitara "Carol Davila":
Capitolul 5. Replicarea virala paginile 17-22 (desi partea cea mai intereasanta e pe pagina 21 in partea de sus).
Capitolul 13. Vaccinuri virale paginile 39-42
Capitolul 16. Virusurile gripale paginile 49-52
Astept bibliografia selectiva pentru afirmatiile tale.