| peperonies a întrebat:

Pentru a slabi trebuie sa consumi mai putin calorii decat arzi?
In ce organ este calorimetrul corpului si cum stie corpul cate calorii ai mancat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

LOL, sper ca a 2-a intrebare este in gluma laughing
Orice aliment consumat are o anumita cantitate de calorii, cei cumparat din magazine are trecuta pe ambalajul produsului cantitatea calorica.
In functie de asta poti calcula cate calorii ai consumat intr-o zi

| doctorandus a răspuns:

Corpul nu are nevoie sa "stie" asta. Pentru a functiona, a depune efort, etc., corpul are nevoie de energie, pe care o obtine in primul rand prin a consuma glucoza si in conditii de foamete transforma stratul de grasime in cetone.

| Sn4k3 a răspuns:

N-ai cum sa consumi mai putine decat arzi laughing. Sa consumi mai putine decat ai nevoie, de obicei la barbati 2500 calorii, deci daca vrei sa scazi cu 0, 5kg pe saptamana trebuie sa mananci cu 500 de calorii mai putin. Sportul te ajuta la ars calorii (in caz ca mananci mai mult sau vrei sa slabesti mai repede), la asta te ajuta arsul caloriilor. Le calculezi tu, nu face corpul nimic.

Bula
| Bula a răspuns:

Da. Corpul retine surplusul de alimente (neconsumate) si le magazioneaza sub forma de grasimi.
In cazul cand are nevoie de mai mute calorii decat cele introduse prin mancare, atunci recurge la consumare din rezervele depuse.

Controlul central a echilibrului de calorii consumate /inmagazinate, dar si ale celorlalte substante necesare vietii se face de creier, care - la randul lor - prelucreaza in permanenta toti parametrii primiti de la senzorii din organism.
Intregul sistem biologic este coordonat de sistemul neurochimic, formand o "automatizare" uriasa si complexa.

| peperonies explică (pentru anonim_4396):

Pai bine calculez eu si stiu eu dar corpul cum stie? Cum stie cand a mancat mai multe calorii? Cum stie ce calorii sa arda si ce calorii sa stocheze? Si in plus si lemnul are calorii si daca mananci numai lemn mori, nu?

| peperonies explică (pentru Sn4k3):

Pai nu eu decid cand slabesc, corpul decide. Si asta e si intrebarea mea bazat pe ce decide corpul cand sa stocheze grasime si cand sa arda grasimea? Cum stie hopa, am trecut de 2500 de calorii, restul la grasime cu ele?

| peperonies explică (pentru Bula):

Exact raspunsul la intrebarea asta il caut si eu, ce senzor ii spune creierului, baiatu, ai mancat 670 de calorii la masa asta, ai consumat 460 pana acum, 210 se duc la tesutul adipos?

Bula
| Bula a răspuns (pentru peperonies):

Nu exista un anume senzor, singuratic.
Celulele din organism functioneaza pe baza de (dez)echilibru chimic fata de valori impuse, pre-programate inca din ADN. Cand apar dezechilibrari, creierul da comenzile necesare pentru a readuce in stare de echilibru.

Fenomenul este asemanator unui regulator de turatie la un motor de curent continuu, de temperatura, de nivel de apa etc., regasite in sistemele de automatizare.