| Anonimul151 a întrebat:

Pentru cei care au fost la ortopedie, cum se desfășoară controlul medical?

Am probleme cu genunchii - piciorul drept care ma doare foarte tare + degetele de la ambele mâini ( în special degetul mic, care se blochează)... În aceste cazuri va trebui sa îmi fac rmn pentru a vedea problemele, fizioterapie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Ei, repede RMN!
Ti se vor face niste filme sa vada pozitia oaselor. Te mai ciocaneste la genunchi.
Dar din ce spui s-ar putea sa ajungu la reumatologie.

Bula
| Bula a răspuns:

Problemele (durerile) tale pot avea mai multe origini, care trebuiesc investigate:
- La ortopedie: radiografie, CT
- La neurologie: RMN, masuratori nervii membrelor
Fizioterapie se face doar in urma investigatiilor si identificarea originii problemelor.
Num-ar mira, daca ti s-ar identifica chiar mai multe cauze.

| Anonimul151 explică (pentru Solane):

Nu cred ca voi ajunge la reumatologie. Problema ține de ortopedie, știu asta pentru că am întrebat inclusiv medicul de familie + alți medici. Am programare la ortopedie peste 2 sapt, și vad ce mi se va spune.

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Chestia la genunchi e și din cauză că sunt destul de înalt, și cum am crescut "dintr-o dată" ca să zic așa, poate fi o cauza.

În schimb, blocarea degetelor de la mâini, se întâmplă destul de des, când mâinile îmi sunt obosite, când am o greutate în mana, sau ceva de genul aceste...

O sa vad ce mi se va spune. Voi merge peste 2 sapt la ortopedie...

Ce alte cauze mi s ar mai putea identifica?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anonimul151):

Probleme neurologice.
Poate fi si problema la coloana vertebrala.

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Știu. Am probleme și cu coloana, asta știu...

Dar, când am zis simptomele atunci când am fost la neurologie mi s-a spus că în mare parte aceste probleme aparțin de ortopedie... Deci nu știu sincer... eu mi am făcut programare la spital pentru consult ortopedic, și o sa vad ce îmi spune. Dacă îmi spune sau nu sa ma duc către alți medici.