| Anonimul151 a întrebat:

Pentru cei care au fost la ortopedie, cum se desfășoară controlul medical?

Am probleme cu genunchii - piciorul drept care ma doare foarte tare + degetele de la ambele mâini ( în special degetul mic, care se blochează)... În aceste cazuri va trebui sa îmi fac rmn pentru a vedea problemele, fizioterapie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Solane a răspuns:

Ei, repede RMN!
Ti se vor face niste filme sa vada pozitia oaselor. Te mai ciocaneste la genunchi.
Dar din ce spui s-ar putea sa ajungu la reumatologie.

Bula
| Bula a răspuns:

Problemele (durerile) tale pot avea mai multe origini, care trebuiesc investigate:
- La ortopedie: radiografie, CT
- La neurologie: RMN, masuratori nervii membrelor
Fizioterapie se face doar in urma investigatiilor si identificarea originii problemelor.
Num-ar mira, daca ti s-ar identifica chiar mai multe cauze.

| Anonimul151 explică (pentru Solane):

Nu cred ca voi ajunge la reumatologie. Problema ține de ortopedie, știu asta pentru că am întrebat inclusiv medicul de familie + alți medici. Am programare la ortopedie peste 2 sapt, și vad ce mi se va spune.

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Chestia la genunchi e și din cauză că sunt destul de înalt, și cum am crescut "dintr-o dată" ca să zic așa, poate fi o cauza.

În schimb, blocarea degetelor de la mâini, se întâmplă destul de des, când mâinile îmi sunt obosite, când am o greutate în mana, sau ceva de genul aceste...

O sa vad ce mi se va spune. Voi merge peste 2 sapt la ortopedie...

Ce alte cauze mi s ar mai putea identifica?

Bula
| Bula a răspuns (pentru Anonimul151):

Probleme neurologice.
Poate fi si problema la coloana vertebrala.

| Anonimul151 explică (pentru Bula):

Știu. Am probleme și cu coloana, asta știu...

Dar, când am zis simptomele atunci când am fost la neurologie mi s-a spus că în mare parte aceste probleme aparțin de ortopedie... Deci nu știu sincer... eu mi am făcut programare la spital pentru consult ortopedic, și o sa vad ce îmi spune. Dacă îmi spune sau nu sa ma duc către alți medici.

| eliancodrut a răspuns:

Sunt doua probleme dinstincte: una de ortopedie si alta de neurologie.
La ortopedie o sa-ti faca o radiografie. E posibil sa ai lipsa de lichid sinovial, artroza. In acest caz sa-ti pregatesti vreo 1000-2000 de lei pentru injectie.
Blocarea degetelor se datoreaza blocarii nervilor. Doar medicii pot sa-ti spuna care e cauza. Mie mi s-a blocat degetul mare, deoarece s-a prins tendonul intre oase. A fost eliberat prin operatie. Degetul mic si inelar de la mana dreapta au ramas flexate. Prin apucuntura am remediat. Se datora faptului ca aveam mausul pe birou si mana se sprijinea de marginea biroului.