Electrica deoarece are o viteza de periere mai mare decat cea normala si curata mai bine dintii.Plus ca poti alege diferite capuri in functie de preferinte.E si mai usor de folosit doar o plimbi prin gura si ea isi face treaba.
Periuta traditionala:
pro:
-mai ieftina
-nu necesita bateri
-usor de inlocuit
con:
-greu de folosit (daca iti e atat de lene incat sa zici ca periuta traditionala e grea de folosit, cel mai probabil porti haine cu 5XL pe eticheta)
-dureaza ceva mai mult pana termini spalatul pe dinti (30-60 sec)
Periuta electrica:
pro:
-usor de folosit (doar o plimbi prin gura)
-vibreaza
-termini mai repede spalatul pe dinti (30-60 sec)
con:
-scumpa
-baterii
-greu de inlocuit (este recomandat sa schimbi periuta de dinti odata la 3 luni)
-daca nu o folosesti corespunzator poti sa iti ranesti gingiile si/sau dintii
De acord cu ceea ce ai zis dar as adauga mici lucruri in legatura cu periuta electrica:
- faptul ca are o viteza mare (rotatii pe minut) afecteaza smaltul dintilor, oricat de multa grija ai avea cand o utilizezi, motiv din care am renuntat personal la periuta electrica
- nu e asa greu de inlocuit, o periuta electrica fiind formata din corp (cu buton, motoras si toate cele in interior) si capatul rotativ cu peria efectiva; capatul acela poate fi schimbat si costa in jur de 10-50 de lei un set de minim 2 sau 3 bucati.
Personal am testat si periute electrice dar tot la una normala am ajuns fiind surprinzator de buna. Se numeste Lacalut White si o gasesti prin supermarket-uri si hypermarket-uri la un pret foarte rezonabil, avand in vedere calitatea. (12-14 lei)
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41Ch-nS700L._SY355_.jpg
Daca esti totusi lenes si vrei una electrica, alege macar ceva decent, de preferat sensitive gen Oral B Pro 3000 (nu 5000/6000).
Evita cele cu bluetooth/wi-fi sau alte rahaturi, sunt nocive mai ales avand in vedere ca le folosesti in propria gura.
Sunt de acord cu ceea ce ai spus, si stiu ca poti schimba capatul de la o periuta electrica, insa pretul este de cateva ori mai mare decat al unei periute traditionale(comparand nu doar periuta traditionala cu periuta electrica ci si periuta traditionala cu rezervele de la periuta electrica).
Nu prea inteleg logica din spatele afirmatiei tale: "Evita cele cu bluetooth/wi-fi sau alte rahaturi, sunt nocive mai ales avand in vedere ca le folosesti in propria gura.", aici ma refer la partea cu "sunt nocive".
S-a dovedit stiintific ca semnalele folosite de tehnologiile wifi si bluetooth, semnalele 3G, 4G, si in general semnalele electromagnetice folosite de umanitate pentru comunicatii fara fir, nu sunt cu nimic mai nocive corpului uman sau mediului inconjurator, decat radiatiile cosmice ce ating corpul uman dupa ce au fost filtrate de bariera magnetica a pamantului si atmosfera sa.
Medicii stomatologi recomanda utilizarea de periuta normala deorece cea electrica are o rotatie foarte mare care afecteaza smaltul dintiilor.
Arata-mi te rog frumos rationamentul din spatele afirmatiei pe care o sustii si anume ca este dovedit stiintific faptul ca nu sunt nocive undele folosite pentru tehnologiile wlan, bluetooth, lan, etc.
Nu vreau o formula sau altceva fiindca nu prea ai cum sa explici intr-o singura formula dar stii cum se spune, daca nu poti explica unui copil de 12 ani nu o intelegi pe deplin.
Nu spun ca eu stiu dar nu exista nimic care sa nu functioneze dupa sistemul actiune-reactiune, deci intr-un fel afecteaza si undele electromagnetice, avand in vedere ca bagi un dispozitiv ca ala in gura si ca vibreaza dar si produce unde capabile de a trimite semnale pe o raza ar trebui sa te ingrijoreze putin, dar poate sunt eu mai paranoic asa.
Daca doresti o explicatie detaliata, poti cauta pe google studiile ce demonstreaza afirmatia pe care am facut-o.
Ai dreptate, toate lucrurile functioneaza pe sistemul actiune-reactiune, nu am spus niciodata ca actiunile semnalelor wifi si bluetooth nu produc nicio reactie, ci am spus ca efectele produse de ele, nu difera de efectele produse de radiatiile cosmice filtrate de catre bariera magnetica si atmosfera pamantului.
P.S. LAN = local area network (si se refera doar la conexiunile prin fir)
P.P.S. faptul ca pui un astfel de emitator in gura sau il ti in aceeasi camera, nu difera cu nimic. Undele electromagnetice pot penetra corpul uman indiferent de pozitia emitatorului, relativ fata de obstacol, atat timp cat obstacolul este mai subtire decat un standard prestabilit.
Madayna întreabă:
AlinaValentina97 întreabă: