| zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a întrebat:

Persoanele care trăiesc în haos sunt bolnave psihic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Depinde. Unele pot fi doar foarte dezordonate, si asta tine doar de modul de a fi.

| zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz explică (pentru Wr3nch):

Dar dezordonat e același lucru cu a nu face nimic cu săptămânile prin casă?

| Wr3nch a răspuns (pentru zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz):

Yeah. Daca are cine sa le faca in loc nu are de ce sa streseze, Da un seach pe YouTube la Curat-Murdar si o sa vezi destule cazuri cu oameni de gen.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu neaparat, determinarea situatiei referitoare la sanatatea mintala a cuiva depinde de foarte multi factori, dar nu putem spune concret ca, cine traieste in haos - are probleme psihice. Exista persoane care traiesc intr-o ordine absoluta si au fost dovediti - complet dezaxati. Nu e o regula.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Căci eu din haos m-am născut,
Și m-aș întoarce în haos,
... Mi-e sete de repaos.
(Eminescu aproximativ).
Boala pshihică are multe componente.
Este nevoie de cel puțin doi, ca să îl declare pe al treilea drept nebun.
O colecție excesivă de obiecte duce la haos, ca dezordine mentală, dta o numești boală psihică, DSM o caracterizează ca dezordine mentală. Acesta este un exemplu de haos personal, mai sunt și altele.
https://www.youtube.com/watch?v=ZcKEC8MSAQU

| zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz explică (pentru TheGentleman):

Așa ar arată casa dacă aș lăsa-o singură acasă o lună... Poate și mai rău

| RoCkKiD a răspuns:

In general preferinta pentru ordine-dezordine tine de personalitate, mai exact de un aspect al ei care se numeste constiinciozitate. Trebuie sa ajunga la extreme destul de serioase ca sa fie in zona patologica asa ca nu cred ca poti considera acei oameni ca fiind bolnavi.

| zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz explică (pentru RoCkKiD):

Și dacă o persoană a fost foarte ordonată cândva și a ajuns extrem de dezordonată? Adică nu doar dezordonată... și lipsită de motivație să facă curat cu lunile.

| Iote a răspuns:

Ce inseamna trai in haos? Daca te referi doar la aspectul locuintei, sunt dezordonate. Dezordonate sunt si daca nu respecta un program, nu termina o treaba dar se apuca de alta, etc. Bolnav psihic, e cu totul altceva. Dintre ei, unii chiar sut extrem de ordonati, atenti la ce spun, dar fac mult rau cu actiunile lor (manipulare, minciuna) desi aparent sunt mai sanatosi decat noi si mult mai credibili. Nu toti au acelasi comportament! Nu toti cei ce par corecti sunt bolnavi.

| RoCkKiD a răspuns (pentru zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz):

Nu stiu ce intelegi prin extrem de dezordonat.

| MJo a răspuns:

Modul în care prezinți acțiunile, e exteriorizarea stării interioare. Evident că este o problemă, dar nu înseamnă că e o boală.

Nu are o ordine a lucrurilor, nu păstreză curățenia, nu îi pasă dacă are hainele aranjate sau le ține zvârlite la grămadă cu lingurițe murdare de dulceață și gunoaie pe unde apucă, nu pune nimic din ce folosește la loc, pierde orice obiect pe care pune mâna, trebuie mereu să îi ridici lucrurile de pe jos, doarme în pat cu o grămadă de obiecte că nu are chef să le găsească un loc în casă

Te-ai gandit ca poate ai tu o problema cu ordinea?

| CleanHeart a răspuns:

Clar nu e o boala, e vorba doar de dezorganizare care bineinteles se poate rezolva.

Din cate imi pare mie tu ai o problema. Nu zic ca mama ta ar trebui sa se comporte asa dar imi pare ca problema ta cu dezordinea e mai serioasa. happy

Să înțeleg că și tu ai lingurițe murdare de gem printre hainele din dulap. Super