Ia o pauza mai lunga, preferabil cateva zile, pe urma poti sa reiei. Exercitii de concentrare facusem si eu (meditatie mindfulness) si am ajuns cu dureri de cap si altele (exagerasem aiurea). Mi s-a recomandat pauza si cresterea treptata.
Da, in momentele alea creste corizolul (hormonul stresului) si poate sa dea anumite simptome
Eu nu la acel gen de exerciții mă refeream ci la cele de școală, cele intelectuale, dar în care tu efectiv rezolvi ceva, calculezi, te gândești la ce era în text și asta pe un fundal mai gălăgios. Am avut deci câteva zile horror cu durerile de cap după ce ieșeam de la ore, dar bănui că între timp am găsit problema. Dacă e din cauza a ce cred, e ok. Dar îmi făceam griji să nu cumva să fie ceva mai grav. De aceea întrebam...
Sincera sa fiu este prima data cand aud de acest tip de exercitii de concentrare. Par a fi foarte interesante. Eu crezusem ca te referi la altceva. Multumesc pentru clarificare si exemple! In concluzie, este doar de la oboseala?
Păi acum, da, cred că da. Deși cam eram în săptămâna magică a fetelor, deci cred că și de aici. Deocamdată, nu cred că am nimic notabil. Dar da, concentrarea psihică/mentală pe fondul gălăgiei este destul de nocivă, observ.
Nu ar trebui ca in acea perioada sa te odihnesti mai mult? Eu as mai lua in calcul si "nu este pregatita acum pentru pasul acesta", daca spui ca este nociva si ti-a facut rau.
Păi nu am cum, deoarece ăsta mi-e jobul să gândesc exerciții, rezolvări. Și observ că totuși durerile de cap se intensifică, nu doar în perioada magică și săptămâna asta am avut dureri de cap, mai ales când am avut 4 ore pe zi. Însă am mai avut noroc că atunci când am avut 4 ore, i-am mai pus pe copii să facă activități pe echipe/grupe și i-am mai lăsat pe ei să gândească în echipa lor și m-a mai salvat lucrul ăsta sau iar pe la română cu cititul. Dar la matematică cel puțin, după ce mă gândesc la rezolvările exercițiilor, calculez și tot așa, ies de acolo cu dureri intense de cap. Acum e weekend, dar iar am luat un Mig pentru că la fel m-am trezit cu o durere cruntă de cap.
Oh, am inteles. Scuze! Crezusem ca aceste exercitii intense sunt o alegere deliberata, nu o necesitate. Ai incercat sa vezi ce spune un doctor?