Dintele va cădea, el este susținut acum doar de aparatul dentar, daca dai jos aparatul, cade si dintele, deci mîine mergi la dentistul care ti a pus acel aparat dentar, nu la alt cabinet, si sa te pregatesti de bani, va trebuii implant de dinte, fiindcă dintele tau natural este compromis, acela il va arunca la gunoi medicul, ce vârstă ai? Esti fată sau băiat? Ai cumva paradontoză? Sau diabet? Ca de la bolile aste cad dintii, deoarece se retrage gingia.
Du-te la stomatologul care ti-a pus aparatul si spune-i ca ti se misca dintele
Daca se misca tare, e posibil sa cada, prin urmare trebuie intrebat doctorul stomatolog si va gasi o solutie.
Am 14 ani dar nu am cum sa merg la Stomatologul meu deoarece lucrează doar marti si joi dar ma voi duce mâine. Acum nu se mai mișcă așa de tare si parca e mai OK dar nu știu dacă o sa cada pentru ca nu ma doare deloc deci habar nu am o sa văd maine. Mulțumesc mult de răspunsuri
Nu am nici o boala din astea si gingia si dintele sunt in regula nu am avut nici sângerări sau ceva de genul asta deci nu cred ca e ceva grav pentru ca am întrebat azi o colega despre acest lucru si a zis ca e OK (ea a avut aparat). Plus ca acest dinte mi-era foarte strâmb si probabil ca de asta. Mulțumesc pentru răspuns.
In primul rând nu-l zgândări, nu-l împinge cu limba, nu-l forta. Apoi suna la cabinet si explica situatia ta si cere sa te vadă ortodontul tău mai repede de următoarea activare. Mi-e greu sa cred ca nu a observat acea mobilitate anterior. Eu nu cred ca o sa cada, dar numai medicul tău va sti exact ce se intampla!
Tratamentul ortodontic se bazează pe mutarea dintilor in os. Probabil ca dintele respectiv începe sa se alinieze si de asta ti se pare ca e mobil, ca nu mai e la locul in care îl stiai. Acum am văzut ca ai 14 ani. Nu cred ca este cazul de probleme parodontale, iar la vârsta ta nu se pune problema de pierderi osoase care sa favorizeze pierderea dintilor. Linisteste-te si mergi la ortodont la un control
Mulțumesc mult m-ai mai liniștit puțin pentru ca restul m-au speriat de moarte cu răspunsurile de gen "cade sigur". Mâine o sa merg la dentist. Nu pot sa zic ca se mișcă tare dar dacă îl ating puțin cu limba parca simt cum se mișcă si asta ma sperie puțin. Scuze ca întreb dar dacă cumva știi normal mutarea unui dinte cam cât ar trebui sa dureze?
Nu poate nimeni spune exact. Depinde de foarte multi factori. In primul rând de planul tau de tratament. Dintii se aliniază intr-o anumita ordine, dupa cum considera ortodontul ca trebuie in cazul tău. Apoi contează grosimea osului tău si densitatea. La unele persoane migrarea durează câteva luni, la altele câțiva ani. Oricum, in medie, un tratament ortodontic durează 2 ani jumătate. Trebuie sa ai răbdare si încredere in medicul tau si sa nu sari peste programari...
Pana acum nu am sarit peste nici o activare dar mie doctorul mi-a spus ca in cazul meu va dura in jur de 1 an jumate pentru ca nu am dinții strâmbi sau ceva de genul unul singur era puțin stream restul sunt OK. Iar la arcada de jos dinții sunt aliniati perfect si a zis ca peste 1 luna îl dam jos dar eu am vrut sa te întreb ca migrarea unui dinte dintr-un loc in altul poate dura mai mult de doua zile?