Cel mai "bun" raspuns?
Esti inconstienta! Un brat la ochelari se poate pune la orice optica, cu cel mult 5 lei.
Numai medicul poate vedea ce modificari sunt in ochiul tau. Repara-ti ochelarii si poarta-i.
Eu am ochelari de 8 ani si am avut perioade chiar lungi in care nu i-am purtat, cred ca cel mai mult am stat un an fara ei, si nu mi-a crescut deloc in perioada aceea. In schimb, am ajuns de la -0.75 si -1 la -1, 75 si - 1, 5 cand i-am purtat in primii ani .
Mie mai rau imi fac ochelarii, dar nu pot sa ies din casa fara ei.
Trebuie sa ai -2 ca sa-ti poti face operatie si sa scapi de problema asta definitiv.
Daca faci in permanenta exercitii de gimnastica pentru vedere, atunci intr-un an ochii tai isi pot reveni complet.
Daca stai calare pe telefon (mai ales seara) atunci iti distrugi nervii optici in cativa ani si nici ochelari cu dioptrii mari nu-ti vor mai putea reda vederea normala.
Cu inaintarea varstei, dioptriile cresc spre valorile pozitive.
Mama mea a avut -2 pe ambele ochi cand m-a nascut, acum le are la 0.
Si ea a fost invatata sa faca gimnastica oculara si ea m-a invatat si pe mine. Si da, ajuta mult!
Miopia nu se vindeca.
Este posibil ca la 45 de ani sa apara primele semne ale imbatranirii ochiului si sa vezi bine ca mama lui Bula.
Deeaandreea9156 întreabă: