| TheCubeBoy a întrebat:

Pot deveni inginer mecanic daca sufar de ambliopie?
am fost la oftalmolog si am +2 de stangu si +0.75 pe dreptu si mi-a spus ca nu pot percepe imaginile tridimensionale adica nu pot vedea un film in 3D si nu voi avea niciodata vedere in spatiu pentru ca ochii mei functioneaza separat si vad doar cu dreptu
deci pot sa ma fac inginer mecanic daca am aceasta afectiune? tin sa zic ca am 14 ani
dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Nu poti fi pilot de avion, sofer de curse sau profesionist in cazul asta, dar ca sa fii inginer mecanic trebuie sa "vezi" obiectele in spatiu cu mintea, nu cu ochii. Deci, asta afectiune nu-i o opreliste pentru aceasta meserie.

3 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Cel mai probabil ca da. Nu de alta, dar chestia e ca poti GINDI si PERCEPE 3D-ul fara probleme. Eu am vreo +2 la stingul si -1 la dreptul, ceva de genul. Pot sa vad filme 3D o perioada foarte scurta daca sint extrem de bine odihnit si imi controlez ochii foarte bine (am avut strabism si stingul "trage stinga" destul de mult cind obosesc sau nu ma focusez cu mare atentie pe ceva). Ca inginer mecanic nu trebuie' sa vezi filme 3D...winking

Răspuns utilizator avertizat
| KodrutZ a răspuns (pentru TheCubeBoy):

Pai tu oricum vezi in spatiu breh, ca nu percepi prostiile 3D in genul filmelor de la cinema e alta poveste. Eu nu mai am strabism, am ambliopie si eu acuma. Fuge, nu fuge, ideea e ca daca nu vezi cit de cit la fel cu amindoi canci 3D la cinema. Zenith te-a lamurit foarte bine cu dilema ta.