Întrebare recomandată | Bia125 a întrebat:

Pot dona sange inainte cu o zi/doua de menstruatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Organismul tau e slabit atunci cand pierde sange si se chinuie de fiecare data sa il regenereze. Barbatii ar trebui sa doneze sange, caci ei nu au ciclu, nu femeile!
Daca donezi, mai ales in asemenea circumstante, evident ca iti vei slabi organismul.
Deci daca vrei sa faci asta, poti, dar iti asumi consecintele

| Satango a răspuns (pentru Mayar):

Am 18 ani, încă de când am împlinit vârsta cerută am mers să donez sânge. Mereu înainte de a îmi veni menstruaţia. Am donat deja de două ori. Data trecută, chiar următoarea zi mi-a venit menstruaţia. Donez la fiecare două luni.
Într-adevăr te simţi slăbită, dar te simţi şi dacă nu eşti în apropierea perioadei de menstruaţie.
''Barbatii ar trebui sa doneze sange, caci ei nu au ciclu, nu femeile!''
O prostie, ce zici?
Nu păţeşte nimeni nimic dacă donează sânge, fie că eşti femeie, fie că nu. Este prea mare nevoie de sânge încât să fim nişte piz.de fricoase. Dacă ne-am da în spate din orice cu motivul că suntem femei, ne-am duce naibii pe pu.lă.

| Mayar a răspuns (pentru Satango):

Ce zici tu e relativ. Unele pierd putin sange, altele mult, asa ca nu generaliza fara sa ai o privire de ansamblu.
Barbatii trebuie sa doneze pentru ca ei nu pierd sangele. Este chiar indicat de medici acest lucru, in caz ca nu stiai.

| Satango a răspuns (pentru Mayar):

Asta e ideea, am o privire de ansamblu. Şi aceasta e că nu păţeşti nimic oricât sânge ai pierde în cazul menstruaţiei. Că doar n-o să curgă ca din robinet. Cine are scurgeri de genul, are o problemă, cazurile sunt puţine.
Ştiam că e indicat, dar nu doar pentru bărbaţi, ci şi pentru femei.
Şi cel mai important... vorbesc din experienţă.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Satango):

Nimeni nu doneaza la fiecare doua luni. Donezi cumva la vreun cabinet ilegal ceva?

| AndreiWeisz a răspuns:

Da, poti. Mi se pare ca limita de greutate la fete e de 50 de kg, deci daca esti foarte slaba, iti recomand sa nu te risti. Mai bine mai stai cateva zile, dupa menstruatie.

| AndreiWeisz a răspuns (pentru Mayar):

Mno nu are legatura. Nu pentru ca esti femeie nu poti dona sange, menstruatia nu e o boala, e o conditie fiziologica. Cat timp nu esti anemic (indiferent daca esti barbat sau femeie), poti dona sange linistit/a.

| sir sanjei a răspuns (pentru Mayar):

Sa imi arati si mie care medic recomanda ca femeile sa nu doneze sange.
Ineptii mai mari decat ce ai debitat tu acum am vazut doar la sectiunea dragoste si sex(da acolo unde sunt prea multi obsedati)
De altfel, ca te vad experta, cam ce cantitate de sange pierde o femei in timpul menstruatiei(media pe Romania sau Uniunea europeana)

Ca si informare.
Donatul de sange este foarte benefic organismului. Te ajuta atat pe tine cat si pe cel care il primeste!

| Mayar a răspuns (pentru sir sanjei):

*medicii recomanda ca barbatii sa doneze sange.

Versiunea ta e interesanta, dar nu stiu daca e si adevarata.
Cu privire la menstruatie, chiar depinde de femeie. Daca nu stii asta, atunci mai fa research.
Exista femei ce nu pot dona sange din cauza ca, evident, au menstruatie in fiecare luna. Daca nu puteti accepta acest lucru, e problema voastra, faceti ce vrei voi, mi se falfaiewinking

| sir sanjei a răspuns (pentru Mayar):

Nu am vazut nici o restrictie si nici o contraindicatie ca femeile sa nu doneze sange.
Bunica iubitei mele a donat sange de la 18 ani pana la 50 de ani. NU a avut nici o contraindicatie, si a avut si ea, ca orice femeie, menstruatie.
De fiecare data cand ma duc sa donez, aproximativ, 35-40% sunt femei.
Eu cred cu tu esti cea care ar trebui sa se documenteze!

| RAY a răspuns:

Normal ca poti dona sange, organismul poate trai cu 50% din ceea ce are, ai prins ideea? iar la ciclu nu dai atat de mult sange, organismul e complex sa stii, fara frica doneaza ca nu ai ce pati

| RAY a răspuns (pentru Mayar):

La ora de biologie nu ai invatat ca organismul uman are 50% rezerve? asa ca faza cu organismul e slabit sunt basme, la ciclul sigur nu pierzi nici 1%

| Mayar a răspuns (pentru RAY):

Porcarii mai mari nu mai stii sa zici?hee hee

Vezi daca nu ai fost la ora de biologie ce scrii

Ai fost si am discutat aceasta tema. drept urmare sustin ca tu esti habarnist si nu esti documentat corespunzator.
sau doar iti place sa fii Gica-contra.
Una din douawinking

Http://www.descopera.ro/......-nostru,eu nu team jignit, desi pana la 14 % putem dona cei peste atunci apar problemele un ciclu nici 1 % nu cred ca e

Http://teenslive.info/question/cat-sange-pierd-in-timpul-menstruatiei,desi e putin, desi fata poate dona inca din prima zi pentru ca sangele se renegeaza rapid plus ca e putin

Poti gasi tot felul de site.uri. Asta nu garanteaza ca ce scrie acolo e adevarat. In schimb, eu tin minte ce am vorbit cu profa de biologie.

Ce minte dogmatica ai, nu poti accepta ceva nou

In mod straniu si eu ma gandeam la acelasi lucru cu privire la tine.
Dar probabil ca esti contra mea de cand am zis ce vor de fapt barbatii si de ce sunt ei infideli big grin

Categoric nu, cand cineva imi dovedeste acel lucru il cred, dovedeste ca toti sunt infideli

E ca si cum mi-ai cere sa iti arat ca Pamantul se roteste... este un adevar general valabil, ce demonstratie mai vrei? laughing

Omul e o fiinta poligama uni sunt infideli alti nu, dar nu generaliza

| Laura78 a răspuns:

Nu ai voie sa donezi sange in timpul menstruatiei si chiar 7-10 zile dupa aceea. O sa te simti slabita, insa acest lucru nu are legatura cu menstruatia! Motivul este faptul ca ai pierdut o cantitate de sange, indiferent de cantitatea ei.
Este adevarat ca medicii au indicat ca barbatii sa doneze sange, insa nu le va dauna grav nici femeilor si, pana la urma este nevoie de o cantitate foarte mare de sange pentru a-i vindeca pe cei ce au pierdut excesiv.
Micul dejun nu trebuie să fie bogat în grăsimi, prăjeli. De asemenea, este recomandată hiperhidratarea - să bem mai multe lichide înainte de donare: apă, ceaiuri, sucuri naturale.
Este permisă o cafea mică doar în cazul în care ştim că aceasta nu ne creşte mult valorile tensiunii arteriale. În cazul în care ştiţi că aveţi probleme cu tensiunea arterială, nu este indicat să consumaţi cafea.
Fumătorii pot dona sânge cu condiţia să nu se fumeze înaintea donării.
Consumul de alcool este interzis cu 72 de ore înainte.

| Donsavas a răspuns:

Dupa vreo 7 zile de la menstruatie,tu cat si alte femei sanatoase ce nu sunteti predispuse accidentelor,puteti dona sange,cu conditia sa va hidratati FARA SA TRECETI CU VEDEREA aspectul asta. A te hidrata inseamna a bea apa inainte sa-ti fie sete,putin cate putin. Daca esti femeie si stii ca obisnuiesti sa donezi sange si/sau sa te mai accidentezi sau pierzi sange mai mult de fel, mai bine renunti la obicei pana nu cedezi fizic. Orice ai face, pe caldurile mari sau iarna nu e o alegere buna sa donezi. Este suficient ca te deshidratezi in urma transpiratiei sau ca iarna oamenii sufera de vascularizare periferica insuficienta. Daca o faci, fie in atunci, fie in general, asigura-te ca vei consuma aproape zilnic fructe bogate in vit. C si ca nu-ti va lipsi de la masa carnea sau cerealele integrale. Fierul intra in compozitia hemoglobinei iar proteinele construiesc fiecare celula la regenerare sau multiplicare. Sa nu trecem cu vederea si o posibila anemie.

| andrabella a răspuns:

Din cate stiu eu nu pentru ca atunci cand esti la menstruatie organismul este foarte slabit.