Nu, zaharul din fructe si legume este unul sanatos, nu este zahar rafinat ca cel din comert, acel zahar din fructe se gaseste in mod natural. Poti manca linistita.
Fructele, pe langa zaharuri, contin si fibre, astfel, permit organismului sa proceseze zaharu. In schimb zaharul rafinat se duce direct spre pancreas, fara a mai fi procesat, si astfel, il supraincarca pe acesta cu zahar. Deci, poti manca fructe cate doresti, sunt foarte sanatoase!
Ideea este ca luni imi fac analizele.Deci pot sa mananc chiar si pere, struguri?
Sa stii ca exista dulciuri fara zahar.
https://gourmandelle.com/ro/dulciuri-fara-zahar/
Probabil exista o combinatie de afectiuni (nr 1 ar fi obezitatea) care impreuna cu un consum foarte exagerat de fructe poate duce la diabet dar treaba aia e semi-imposibila atat timp cat nu mananci dulciuri la greu pe langa fructele alea.
Atat timp cat nu-s fructe din alea uscate care au adaos de zahar sau chestii la conserva care au si ele adaos de zahar nu o sa patesti nimic.
Sigur! Nu vad de ce nu. Desigur, pentru un raspuns mult mai precis poti face o intrebare, prin telefon, doctorului. Exista analize de diferite tipuri si fiecare vine la pachet cu anumite cerinte, spre exemplu: interzicerea consumului anumitor alimente inainte de acestea. Succes!
"acel zahar din fructe" se numeste Fructoza.
si se poate cumpara separat.
Coca-Cola zero contine aspartam, care este de aproximativ 200 de ori mai dulce decat zaharul
https://www.coca-cola.ro/despre-noi/faq/ce-este-aspartam
FALS. Zaharul rafinat este acelasi zahar extras din sfecla sau ma rog din alte legume. Diferenta este ca intr-un kg de sfecla sunt 80% apa, 10% fibre 10% zahar, iar intr-un kg de zahar rafinat este 1kg de zahar pur. Problema este expusa mai jos, zaharul pur este metabolizat DIRECT si creste nivelul de glucide din sange PREA REPEDE, asta se mai numeste indice glicemic, exista alimente cu indice glicemic mare si mic, alimente care contin zahar rafinat( este tot zahar ca si la fructe doar ca in concentratie mare), au indice glicemic foarte mare, nu va mai bagati unde habar n-aveti nici macar niste chestii elementare.
Diabetu nu se face nici de la dulciuri, se face doar daca ai avea gene defecte mostenite predispozante la diabet, apare si daca nu mananci dulciuri sau fructe, si daca ai greutatea normala mereu, asa e mama mea de ex, dar si multi altii.
Deci daca tatal tau sau mama lui are diabet, posibil 75 % sa faci si tu si daca nu te atingi de dulciuri.
Nu iti plac dulciurile sau iti plac dar te abtii? Tatal tau sau mama lui are diabet?!
De la prea multe fructe risti sa te ingrasi, atata tot, daca cumulat cu mancarea de zi, sari de Kcal arse.
Diabetul il faci si daca esti perfect sanatoasa si fara predispozitie doar pe fond toxic, de ex daca ti se injecteaza Streptozotocin sau Aloxan, dar aia e o utopie pentru ca, cu alea se provoaca diabetul la soareci in laborator, nu exista varianta orala sa se ia din greseala.
Astea ataca direct pancreasul, deci nici aici n-are nici o leg cu dulciurile.
Raspunsul este NU. Sunt cazuri foarte rare in care poti face diabet de la fructe, atunci cand spre exemplu mananci exclusiv fructe un timp indelungat(luni, ani), dar pana sa faci diabet vei face cel putin 3 alte boli din cauza lipsei de proteine si alti nutrienti importanti.
Eu o sa presupun ca tu chiar nu ai inteles si iti explic inca o data; Zaharul este identic peste tot, in orice leguma fruct aliment, bautura(sub forma de glucoza fructoza lactoza galactoza), evident ca in pepene va avea concentratie mica, dar e ACELASI.
Diferenta este ca la pepene mai avem fibre si multa apa, zaharul este foarte diluat si va lua mult timp sa fie metabolizat PE CAND la cola este in concentratie mare si este metabolizat direct.
Deci raspunsul la intrebarea ta este Nu. Acum ai inteles ceva?
Poate că nu ești obeza. dar ești subponderala.
Io mananc, si daca are zahar ce? Merge daca nu ma ingras si daca ma incadrez in Kcal arse deci 2300 cam. Bag nene de nu se poate, de ex alaltaieri am mancat doua ciocolate ca popa in 5 min. Azi noapte paina cu dulceata de visine.
Pe langa mancarea sanatoasa.
Dulceata e facuta de mine, n-are E-uri, visine, zahar si atat.
Zaharul nu face rau deloc daca nu se intrec Kcal, el este combustibil care ia foc, nu mai ramane nimic din el in corp. Cine n-are diabet si se incadreaza in Kcal, e bine.
Si daca are E-uri ce? Sa zicem, n-am 100 vieti, mananc ce-mi place si atata, ca fac cancer peste 20 ani, sa fac ca nu ma deranjeaza, oricum suntem muritori, dar macar traiesc clipa.
Pai uite la bunicii nostri si la cei de generatia mea copilarie in anii 80, mancau prajituri, salam de biscuiti cu zahar, gogosi, nimeni nu-si punea problema ca nu e ok, si bunicii au trait pana la 85 ani sanatosi.
Au venit astia in anii 2010 cu fite, painea alba ca are indice glicemic mare, ca zaharu are cucu in el si asa mai departe, tampenii.
Echilibrat merge orice!
Numele384637 întreabă:
dobrin1019 întreabă: