Hepatita se defineste prin valori crescute ale transaminazelor.
http://www.i-medic.ro/boli/hepatita-virala
Cred ca mi-ai dat un link gresit, caci scrie doar despre hepatita A si nimic despre transaminaze, si legatura directa dintre ele si Hepatia.
Stiu de ex ca in cazul in care ai transaminazele crescute, poti avea hepatita, dar intrebarea este daca, poti avea transaminazele mici in timp ce esti purtator de virus hepatic. Multumesc.
Transaminazele crescute arata o suferinta hepatica nu neraparat faptul ca ai hepatita.
Pentru hepatita A se fac anticorpii anti HAV, si daca sunt pozitivi inseamna ca organismul a trecut prin infectia cu hepatita A. Depinde de varsta, dar la adult pot fi pozitivi chiar daca persoana nu isi aminteste sa fi fost bolnav de hepatita in copilarie, si asta inseamna protectie.
Pentru hepatita B antigenul HBs este prima analiza care se face si arata in principiu prezenta/absenta virusului in organism. Daca iese pozitiv urmeaza alte teste care stabilesc daca virusul este activ, gradul de afectare hepatica etc.
Pentru hepatita C se dozeaza anticorpii anti HCV, si un rezultat pozitiv semnifica prezenta atat a virusului cat si a raspunsului din partea organismului. Dar anticorpii apar mai tarziu dupa producerea infectiei, asa ca in general absenta lor nu presupune in mod cert si absenta virusului. Acum depinde si motivul pentru care iti trebuie analizele, cum virusul se transmite prin produsi de sange si contact sexual neprotejat, daca in ultima perioada nici nu ai fost operat/transfuzat sau nu ai avut contact sexual cu un purtatori de virus C atunci daca anticorpii ies negativi poti sa stai linistit.
anonim_4396 întreabă: