| maria21876 a întrebat:

Poți face alergie la o pisică în timp? Ceea ce vreau să spun că am o pisică din luna ianuarie, în luna august am dezvoltat un fel de afecțiune respiratorie (respirație greoaie, scurtă, senzație de sufocare și că nu trag suficient de mult aer), am mers la medic mai degeaba, senzația a durat aproximativ o lună. Acum o am din nou, îmi provoacă și insomnii, și îmi e foarte teamă să nu am alergie la pisica mea, deși din ianuarie până în august nu am avut nimic, la fel și în toamnă. Voi merge la un alergolog după sărbători (și la un neurolog, iar dacă organic nu este nimic, la un psiholog), dar vreau să știu dacă este posibil. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, poti!
Este foarte bine cunoscut ca poti avea alergie al parul de pisica si in general, la toate animalele si pasarile cu pene si blana.
Pot merge la un alergolog, dar la neurolog sau psiholog nu ai de ce merge, ca nu-i cazul.

| maria21876 explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc pentru răspuns, dar sunt conștientă că poți face alergie la astfel de vietăți, nu știu, însă, dacă simptomele pot apărea mult mai târziu după ce am luat contact cu animalul prima oară (am precizat că am luat-o în ianuarie și complicațiile au apărut în august, au încetat în toamnă și au reînceput acum, și în tot acest timp contactul cu pisica nu a lipsit) și să apară la intervale mai mari de timp. În orice caz, voi merge la alergolog și voi afla, dar ipoteza aceasta ma nedumirește.