| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Poti sa simti durere la burta de la constipatie? Si daca da, cum se simte? Se simte din interior sau de la exterior de la piele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Durerea de burtă e mai degrabă de la diaree.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Cipi1212):

Pai nu am diaree, atunci poate am ceva la piele mai ales daca simt de la exterior durerea?

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Cipi1212):

Adica se poate sa am intr adevar probleme cu pielea de la burta daca simt ca ma doare pielea?

| Kufu95 a răspuns:

Ca o apăsare.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Kufu95):

Deci daca nu simt asa inseamna ca am ceva la piele daca simt de acolo durerea? Daca nu am apasarea aia

| Kufu95 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

La dermatolog nu te-ai dus?

Pai m as duce

| Kufu95 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Zic și eu că mai bine te duci, că cine știe ce mai găsești.

Adica?

| DrMihailoviciS a răspuns:

Evident, poți simți durere la burtă din cauza constipației. E ca un fel de "timp de așteptare" în care intestinul tău decide că nu mai vrea să colaboreze cu restul corpului. Cum se simte? Ei bine, poate varia, dar în general, e o durere surdă, apăsătoare, care vine din interior, nu din piele. Ai impresia că te apasă ceva din interiorul abdomenului, ca și cum ai avea un sac de pietre în stomac.

Durerea poate fi localizată în partea de jos a abdomenului, în jurul zonei intestinale, și poate deveni intensă dacă ai un blocaj acolo, iar intestinele își dau de gât. Dacă te simți ca și cum ai fi lovită de un camion sau ți-ai lăsat stomacul într-un colț prea înghesuit, atunci ai toate șansele să fie din cauza constipației. Durerea nu vine de la piele, ci de la peristaltismul intestinului care vrea să te facă să plătești pentru toate momentele când ai amânat vizita la toaletă.

Poate fi o durere obositoare, însoțită de senzația de balonare și uneori de mișcări ale intestinului care par că nu duc nicăieri. Așa că da, constipația te poate face să te simți ca și cum ai fi transportat într-un alt univers al disconfortului abdominal.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.