| eliza7943 a întrebat:

Prietena mea este răcita și vrea sa facă aerosol
Are 16 ani și 60kg
Câți ml de RESPISUN, câți ml de SER FIZIOLOGIC și câți ml de DEXAMETAZONA trebuie sa pună in aparat si de câte ori pe zi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ivy86 a răspuns:

Eu sincer nu ma informez de pe internet și nici nu ascult sfaturile unor doctori de pe internet (nu le cunosc experiența, iar pe net toți își dau dreptate, toți sunt "experți" ).
Eu am urmat indicațiile unor doctori care profesează la spitalul de pediatrie din Timisoara.
Dar, probabil multe pareri sunt împărțite, chiar și intre doctori, dar la noi funcționează tratamentul, la unii poate nu.

5 răspunsuri:
| Treaem24 a răspuns:

Simplu intreaba doctorul de familie e cel mai recomandată sai zică nu eu unu si altul sa se ajunga cine dracu stie unde

| sonya a răspuns:

Buna,

Dexametazona este injectabila, nu se pune in aerosoli, lucru specificat si in prospect care se pare ca nu prea l-ati citit.

In plus, medicul ar trebui sa ii prescrie un tratament nu sa il faca de capul ei. Respisunul si serul fiziologic e cam acelasi lucru, unul din ele avand salinitatea mai ridicata.

Avand in vedere ca nu prea stiti cum sta treaba, roag-o pe prietena ta sa mearga la doctor.

Sanatate!

| Ivy86 a răspuns:

Aerosolul se folosește in principal pentru boli respiratorii.
Pentru copilul meu de 6 ani eu folosesc 1/2 respisun +1/2 dexametazina + 1 serfizilologic, apx 10-15 min de 3 ori pe zi. Dacă tuseste tare poate sa renunțe la ser (respisun de fapt e o soluție salina mai concentrata).
Poti sa folosiți formula asta pana intrebi medicul de familie sau farmacistul.
Dexametazona nu este doar injectabila, noi o folosim in nebulizator la recomandarea medicului, la fel ca si ACC sau Flumucilul.

| Ivy86 a răspuns (pentru sonya):

Ba da se folosește in nebulizator. Noi folosim de mulți ani, la recomandarea medicului. La fel se folosește si ACC, Flumucil (chiar daca sunt soluții injectabile, prin aerosol efectul lor este poate chiar mai bun, acționând local).

| sonya a răspuns (pentru Ivy86):

Faptul ca o folosesti, nu inseamna ca asa e si bine. Daca ai citi prospectul ai vedea ca solutia este strict injectabila. Nu are nimic de a face cu aerosolii. Ca unii dr. au facut o moda de a o recomanda pentru nebulizator e altceva. Cititi si documentati-va cu atentie inainte de a incuraja acest comportament, cu atat mai mult ca il folosesti si pentru copil fara a sti exact de ce si cum se foloseste.

Iar ca informatii, fiind la indemana poti folosi https://www.facebook.com/drCraiuMihai/. Vei gasi suficiente dovezi incat sa vezi cam pe unde ai gresit.

Succes!