Exista mai multe cauze care duc la albirea limbii. Unele dintre ele nu sunt periculoase, spre ex limba se poate albi din cauza unui tratament medicamentos prelungit insa odata cu finalizarea acestuia si limba trebuie sa isi recapete la un moment dat culoare obisnuita. Pentru cazul in care limba se mentine alba pe o perioada lunga de timp deja nu mai este vorba doar despre un banal efect.
Te rog citeste aici :
http://www.procto.ro/leucoplachia-limba-alba/ si daca aceasta problema persista cred ca ar fi foarte indicat sa consulti un medic orelist. Succes!
Multumesc. sa stii ca am avut un tratament medical, 8 luni, deci probabil din cauza asta, cum sa spun e mai in interior albeata dar pare ca se ''prelinge'' spre jumatatea limbei. si tot imi vine sa fac prcum mosnegi care scuipa, off scarbos, dar poate sti cum se aude, si treaba e ca, e ca si cum as avea in gat '' flegme albe'' poate sti daca ar avea legatura una cu alta, e foarte aiurea off
Si nu e asa tare , ca in poza aia, doamne, nu nu e asa tare, am vazut la o fata, pff foarte urat, dar e usor albicioasa, ca si cum as fi baut lapte si, ceva de genu sper sa intelegi
Inteleg perfect ce spui. In geenral tuturor oamenilor li se mai incarca limba. Asta nu inseamna ca trebuie sa fugim repede la medic. Ma gandesc ca in timp se va rezolva problema dar nu cred ca este chiar foarte indicat sa racai tu acea albeata asa tot timpul pentru ca poti declansa o sensibilitate. Daca aceasta este prezenta doar mai interior las-o asa, din cate stiu limba se curata singura cand nu sunt probleme majore. Adica surplusul acela se elimina singur. Fa o igiena normala a cavitatii bucale cu periat dinti, limba si peretii laterali interiori fara sa fortezi lucrurile. In timp va disparea vei vedea. Cat pentru mucozitatile din gat iti recomand siropul de mucuri de brad. Este foarte eficient, te ajuta bine sa expectorezi si astfel scapi de ele.
aureliaghindoac întreabă: