Iti doresc sa te reincarnezi intr-o femeie care sa isi creasca vreo trei copii rezultati din violuri pentru ca era ilegal sa avorteze.
Pruncuciderea implica un prunc. Maninci oua de gaina? CRIMINALULE!
Argumentul impotriva avorturilor e ca avorturile omoara o fiinta umana nevinovata. Daca fatul simte sau nu durere sau e constient, nu are relevanta. Tot ce conteaza e ca e o fiinta umana si e absurd si cea mai mare nedreptate din istoria omenorii sa fie legal sa fie omorat in timp ce exista legi impotriva omorului.
Pana acum nu am reusit sa gasesc pe nimeni "pro choice" care sa fie capabil sa isi justifice pozitia cu logica si sens.
Scurt si la obiect: pro-choice. Orice om are dreptul sa decida ce face cu corpul sau.
Un embrion nu este acelasi lucru cu un nou nascut. Embrionul nu are receptorii creierului dezvoltati suficient ca sa simta durere sau orice alt "simt" pana la 24 saptamani, aceasta este si perioada pana la care se fac avorturi. Ceea ce trece de 24 saptamani se face doar daca este o urgenta medicala, sau fatul are anumite boli genetice.
Deci aceasta procedura care se face, nu numai din dorinta, dar si din necesitate.
Este foarte important ca accesul la avort sa fie legal, disponibil pentru toata lumea si sa fie reglementat asa cum trebuie, adica informare corecta, proceduri, consiliere etc.
Daca acest drept (asupra propriului corp) este ingradit, nu inseamna ca avorturile se vor opri: din contra, vor avea loc prin metode ilegale, neigienice, periculoase. Cand Ceausescu a interzis avorturile, acestea aveau loc "la negru". Deznodamantul? Sute de mii de copii nedoriti ajunsi in centre de plasament, si mii de femei moarte din cauza procedurilor neconforme, neigienice, ilegale. La fel s-a intamplat in multe tari, si se intampla in continuare in parti ale lumii.
Orice argument pro life al barbatilor este absolut nul. O femeie nu isi da cu parerea despre proceduri legate de penisul unui barbat, asa ca nici ei nu au dreptul sa comenteze de corpul unei femei din moment ce ei nu sunt insarcinati, si mai mult decat atat: nu sunt in stare sa foloseasca metode contraceptive asa cum trebuie. Toti barbatii sunt tari in gura cand vine vorba de "procreere" si "pai cum frate sa folosesc prezervativ daca e mai bine fara", dar atunci cand apare o sarcina dintr-o data au disparut din peisaj.
Pentru cei care sunt pro life: daca tot iubiti atat de mult viata de ce nu va intereseaza de milioanele de copii abandonati pe strazi si in centre de plasament in intreaga lume? Mergeti ca ipocritii la marsuri strigand "pro life", dar nu va intereseaza de copiii neiubiti, nedoriti, flamanzi de peste tot din lume. De ce ai vrea sa sustii aducerea unui suflet pe lume daca nu este dorit, nu i se poate oferi o viata buna, sau are anumite afectiuni medicale?
Interzicerea avortului aduce numai parti negative si riscuri, atat pentru femeie ca si individ ce ar trebui sa aiba putere asupra propriului corp, ci si pentru societate.
Ceea ce trebuie facut este ca: acesta sa fie un drept recunoscut mondial, sa fie legal, educatia sexuala sa fie predata in scoli si in tari sarace, oamenii sa foloseasca metode contraceptive, sa fie informati, sa nu mai fie spalati pe creier de religie sau alte aberatii politice.
Normal ca barbatii sunt tari in gura cand nu au trebuit sa sufere mii de ani fiind tratati ca niste obiecte. Ei simt nevoia sa isi dea cu parerea despre corpul altora ca si cum ar fi posesia lor, pentru ca asa le este creierul programat Ei vor doar sa isi dea drumul unde vor si cand vor, fara vreo consecinta. "Ce-ai ma frate, nu dau pensie alimentara, nu e copilul meu, te descurci", iar la finalul zilei striga "PRO LIFE!". Ipocrizie much?
Toti cei care urlati "CRIMA!" atunci cand e vorba de avort, ar trebui sa fiti de asemenea: vegani, activisti in drepturile omului si animalelor, pacifisti si spirituali. Dar nu sunteti nici una din astea. Sunteti doar niste frustrati care vreti atentie.
Avortonul nu e fat, fatul e deja dezvoltat. Tu ai constientizat ca esti avorton? Pro-life e un nume stupid caci de viata mamei nu-i pasa nimanui si nici de viata copilului dupa ce se naste. Nasterea poate fi traumatizanta si chiar fatala. Sa obligi o femeie sa nasca e un gest psihopatic. Mai ales cand ea a trait deja o trauma.
Nicio metoda contraceptiva nu e 100% safe. Statisticile oficiale spun ca o mare parte din avorturi nu au trecut nimic la cauza avortului, deci cu siguranta sunt mult mai multe de 1%. Si 1% e oricum destul de mult daca stii sa faci calcule simple.
Imi place ca impotriva raspund doar baieteii. Ca dovada ca ei nu pot intelege sau empatiza cu femeile. Cand nu o sa-si mai abandoneze copiii pe capete o sa ma intereseze parerile lor. Momentan, tot greul, si daca naste, si daca nu naste, e pe umerii femeii. Ei dau stau cu pootza in mana pe TPU si dau din clanta. Nu stiu nici la ce varsta apare menstruatia din ce am vazut la alte intrebari, dar ei au pareri despre subiecte complexe si sensibile.
Pro-life sunt constienti ca nu au argumente solide, daca ii asculti mai mult o sa vezi ca toata campania lor e bazata pe statistici false, conspiratii si minciuni.
Numai un om bolnav ar vrea sa se repete o istorie care stim deja cat rau a facut societatii.
Vad ca dupa votul meu ti-ai editat raspunsul ca sa fie si mai clar cat esti tu de suparat pe cei care nu iti impartasesc opiniile. Te simti mai bine acum?
Esti liber oricand sa ma contrazici. Haide, arata-mi ce mare barbatel cu argumentele la tine esti tu.
Sincer eu nu cred ca acel embrion simte fiindcă nu are organe formate. Este legal dar nu este moral, și dacă ești credincios întradevar este un păcat. Dar exista mereu situații diferite. Avortul este de evitat dar nici sa faci un copil nu știu dacă se poate dacă nu este dorit, dacă va avea lipsuri mari, dacă nu v a avea parte de îngrijire, iubire dacă situația este una cu probleme, de exemplu este minora, este depresiva, are alte probleme de sănătate, tatăl este abuziv sau nu își asuma, nu are resurse financiare de nici un fel, are deja prea mulți copii, etc. E ușor sa judeci dar nu ști ce simt acele femei de ajung la acest rezultat
Nu prea ma uit in notificari, nu-mi amintesc votul tau, de obicei editez la un minut dupa ce am postat raspunsul. Nici nu cred ca poti edita dupa o zi.
Nu se uita la notificari. Baetelul suparat vrea sa para indiferent acum... ce dragut.
Este justificat moral, in momentul avortului fatul este doar o mica celula doearece se fac foarte devreme sub 10 saptamani printr-o pastila in general, actesta nu simte durere, de asta avorturile tarzii se fac doar daca se risca moartea mamei si a fatului
Eu sunt pro choise pentru fiecare are alegerea pentru corpul lui ce vrea sa faca, daca tu nu vrei sa faci avort nu te obliga nimeni. Daca ilegalizam avortul tot se va intampla dar moartea mamelor se va ridica si orfelinatele vor fi pline cum s-a intamplat cand ceausescu a interzis avortul.
Trebuia sa te fi avortat ai tai pe tine, ne-ar fi scutit pe toti
Foarte bine spus, cand iti place prea mult p*** n-ai ce sa faci decat sa ai avorturi lunare, mucoasa mica si pocita, treci la munca si sa vezi cum iti sare pofta de p***