| Lightning1997 a întrebat:

Probioticele stiu ca sunt benefice florei intestinale. Pot avea si efecte secundare daca sunt luate cand nu se ia antibiotic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Http://bit.ly/36ifia9

| doctorandus a răspuns:

Problema cu probioticele este ca toate aceste bacterii folositoare mor in acidul din stomac. Exceptia ar fi probioticele in capsule speciale care nu se dizolva in stomac, ci doar in intestine.

| RAY a răspuns:

In intenstine avem sute de milioane de microbi buni,fara ei nu am putea exista,suntem intr-o simbioza continua cu ei, e, Probioticele astea sunt culturi de bacteri,care le regasim in lactate,desi putem lua probiotice mereu,dar mai important este sa iti hranesti microbi cu multe fructe,legume, lacatate, nu trebuie sa iei probiotice pentru ca deriva din alimentatia ta, nu pot avea efecte secundare, dimineata bem lapte cu ovaz, orz, cerarele =e mancarea lor preferata

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

Plus ca sunt culturi noi de bacteri, mai bine hrănești ceea ce ai deja, lapte cu ovaz, orz zilnic

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Hai sa mai scriu,sa impartatesc informati,microbi din intenstine infulenteaza comportamentul uman si memoria,practic mirobi buni se vor dezvolta si vor fi in nr mare si vor aduce multe benefici sanatoase in schimb daca consumi pizza,fast food, dulciuri, cola hranesti microbi care pot da depresie, nervozitate, amnezie

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

E o diferenta intre prebiotice si probiotice.

| RAY a răspuns (pentru doctorandus):

Nu stiam, mulțumesc de informatie

| WhiteLife a răspuns:

Antibioticele sunt substanțe care omoară bacteriile ce produc infecțiile din organism. Problema este că ele se descompun in stomac/intestin și implicit omoară și bacteriile benefice de acolo. Probioticele conțin bacterii pe care le avem in mod normal in intestin, de aceea se recomandă să se se ia atunci când se face un tratament cu antibiotice, pentru a reface flora. Poți să le iei și dacă nu faci tratament cu antibiotice, dar consideri că te ajuta (eu iau probiotice daca am o perioada de stres și din cauza asta incem sa am diaree sau crampe).