| Ionut025 a întrebat:

Recomandati-mi ceva care sa ma ajute sa iau 7-8kg in plus am 18 ani 1.82 si 67 de kg si as dori sa ajung la greutatea de 74-75 de kg daca stiti cv care m-ar putea ajuta va rog frumos sa imi spuneti!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Capsuinkaadulcicaa a răspuns:

Alimentele preferate si somnul linistit aduc kilograme in plus. Dulciuri, minerale, vitamine, bere, vin, siropuri si pastile pentru stimularea poftei de mancare... si neaparat trebuie introduse treptat in regim mai multe calorii. Nutritionistii spun ca unul dintre trucurile regimurilor de ingrasare este optarea pentru mesele dese si placute. Intr-un astfel de regim, e important ca oamenii sa nu manance mult dintr-o data sau la o singura masa pe zi
Sportul poate fi de folos, deoarece dezvolta musculatura si, din cauza consumului suplimentar de energie, creste pofta de mancare, iar kilogramele se pot depune uniform pe corp. In mod normal trebuie sa se manance exact alimentele interzise de obicei in regimurile de slabire. Cred ca dintre aceste alimente fac parte miezul de nuca cu sare, bananele, untul, cartofii, painea, branza, carnea, pastele fainoase. dulciurile. Bafta! happy

| adyy95 a răspuns:

Fa totul mult mai sanatos si in mod placut pentru tine si ochiului! Fa-ti un abonament la o sala, ia-ti niste suplimente, gainere le zice mai exact, trage ca lumea de fiare si vei lua in greutate muschii nu tesut adipos! Bafta

| aida009 a răspuns:

Mananca regulat si sanatos (ultima masa sa fie la 19:30),intre mese poti lua gustari, fa exercitii de tonifiere si gimnastica acestea te vor ajuta sa pui pe tine cateva kilograme, iti spun din experienta matusii mele care a tinut dieta si a facut in fiecare zii cate o ora de gimnastica si prin surprinderea ei s-a ingrasat mai mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aida009):

De ce sa fie ultima masa la fix 19:30?

| aida009 a răspuns (pentru Cosmin86):

Pentru ca asa este cea mai recomandata ora la care ar trebui sa mananci fiindca digestia o sa aiba loc inainte sa adormi si pe dimineata vei avea mai multa pofta de mancare. Daca dimineata mananci mai mult vei fii mai energic, mai bucuros si iti reduce pofta de mancare.In plus dimineata grasimiile sunt cel mai bine arse.Deci in asta consta cina luata la 19:30.Este luata mai mult pentru micul dejun.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aida009):

Serios? Cea mai recomandata, de cine? In niciun caz de medici sau nutritionisti.
Cea mai recomandata ora este cu 2-3 ore inainte de culcare, INDIFERENT de ora. Ultima masa sa fie la 19:30 daca el se culca la maxim 22:30, si tu NU ai de unde sa stii asta => ora e pusa aiurea.

Daca te culci la 12 sau dupa 12 ( cum se culca majoritatea in ziua de azi ) si ultima masa e la 19:30 nu reusesti decat sa-ti fortezi stomacul inutil.

Cristian Margarit ( nutritionist si instructor fitness ) spunea pe getfit.ro ( un site foarte bun despre nutritie si exercitii ) ca "cea mai stupida metoda este sa nu mananci dupa ora X".

P.S. : matusa ta nu s-a ingrasat, a crescut in greutate prin marirea masei musculare din cauza exercitiilor+alimentatiei, si asta NU e acelasi lucru cu ingrasatul ( ingrasat = sa pui 5 kg de grasime spre exemplu, cand pui 5 kg de masa musculara e cu totul altceva )