anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Risc sa ma imbolnavesc daca iau anticonceptionale multi ani din viata? Cele recomandate de medic si luate cum trebuie, cu pauzele care trebuie luate, etc. ma refer la administrare pe termen lung (gen 25 de ani din viata)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti lua anticonceptionale atat de multi ani, dupa 35 de ani fiind recomandat sa cauti alta metoda contraceptiva.
Si nu exista studii suficiente care sa-ti spuna daca te vor afecta sau nu.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Da. Administrearea pe termen lung a anticonceptionalelor e dovedita ca fiind periculoasa. Daca iti faci controale periodice si pauzele recomandate, acest risc se reduce la cresterea riscului de a face reactiile adverse din prospect.
In practica medicala, o femeie cu consum de anticonceptionale timp de 5 ani, e considerata cu risc destul de mare de a avea complicatii post consum de anticonceptionale.
Nu stiu exact cat de mare e riscul dupa 25 de ani, dar sigur e vorba de un risc de aproape 100% de a se produce una dintre reactiile adverste (cel mai des tromboza venoasa, hepatita toxica). Datorita si influxului mare de hormoni (acestea contin progesteron si estrogen) si a varstei destul de mari cand vrei sa renunti la anticonceptionale (dupa 35-40 ani) creste riscul de a face un cancer (datorita faptului ca, celulele canceroase sunt hormon dependente, anticonceptionalele pot sa le creasca capacitatea de multiplicare peste capacitatea organismului de a le inlatura) sau sa faci un cancer agresiv cu risc mic de vindecare (celulele canceroase fiind hormon-dependente, cresterea cantitatii de hormoni va scadea timpul de dublare, si de aici va rezulta o fereastra terapeutica mult mai mica).
PS: Nu mai tin minte sigur, dar consumul de anticonceptionale nu era recomandat pe perioade mai mari de 3 ani. Aveam o carte despre metode de contraceptie dar, momentan, nu o am acasa, asa ca nu pot sa verific.

Shin
| Shin a răspuns:

25 de ani? Daca-ti incepi viata sexuala la 18 ani, inseamna ca vrei sa faci un copil la 43? Nu e cam tarziu? Nu ai vrea sa fii si tu in stare sa ai activitati cu copilul tau de 17 ani? la 60 de ani... nu prea. straight face
Numai bine, S h i n

| dispe a răspuns:

Exista anticonceptionale locale. Ieftine si eficiente. Nu am luat niciodata anticonceptionale si am 39 de ani. Cele locale nu au risc pentru organism. Incearca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Totul constă în controalele periodice la medic, analize medicale.
Dacă la fiecare control ai undă verde, nu există nicio problemă.
Sănătate.
Pa, pa.