Analizele se fac tintit. Poate sa te doara capul ingrozitor si glicemia sa fie perfecta. Unele analize se modifica doar in anumite boli, depinde ce analize a facut acea persoana si ce afectare are...
Analizele sunt foarte de incredere, aparatele din laboratoare sunt verificate zilnic, o data pe saptamana se recalibreaza si odata la cateva luni sunt verificate de ministerul sanatatii, cele care nu trec testul nu mai sunt acreditate.
Deci repet. Daca te doare ficatul, faci analize pentru ficat, degeaba se fac analize de rutina, faci hemoleucograma, faci uree, creatinina, glicemie, ionograma... toate o sa iasa perfecte. Singurele analize care nu o sa iasa bine o sa fie cele pentru ficat.
Si de la greturi si durere de cap nu prea are ce sa iasa rau pe analize uzuale... De asta se face consult medical, se natura greturilor si a durerilor, cand apar, cum apar, cand trec... Dupa o serie de intrebari doctorul incepe sa se gandeasca la anumite boli pentru care incepe sa faca analize specifice si mai apoi vede ce nu iese bine si pe baza aia pune diagnostic.
Multa sanatate.
Da, mai sunt laboratoare care gresesc analize, unele au chiar un grad mic de siguranta. De aceea daca nu esti sgur de rezultat mai fa una la alt laborator dupa ce ai verificat reputatia lor. La fel sunt si afectiuni care nu se pot depista in sange in faza incipienta sau boli care nu se dau de gol din prima analiza.
Da, mai sunt laboratoare care gresesc analize, unele au chiar un grad mic de siguranta. De aceea daca nu esti sgur de rezultat mai fa una la alt laborator dupa ce ai verificat reputatia lor. La fel sunt si afectiuni care nu se pot depista in sange in faza incipienta sau boli care nu se dau de gol din prima analiza. Raspunsul e de la Popescu_Eugen_1964, ce spuneti?
Laboratoarele cu aprobare de la ministerul sanatatii, si mai ales laboratoarele care au contract cu casa de asigurari au niste controale foarte stricte. Centrele pentru recoltare fara renume, care recolteaza la colt de bloc iar mai apoi trimit analizele la un laborator pot sa gestioneze incorect probele si astfel sa le contamineze dar laboratoarele extrem de rar fac greseli, greselile se fac la recoltare si gestionarea probelor. Iar laboratorul daca vede ceva suspect scrie pe analize ce observa. Scrie ca nu s-a putut face citirea, sau ca sangele a fost coagulat sau urina contaminata sau multe altele... Cand laboratorul vede ca ceva e complet aberant cere o proba noua pentru a o analiza, dar laboratoarele nu gresesc daca proba e recoltata perfect decat extrem, extrem de rar.