| Anamaria420 a întrebat:

Sa zicem ca o persoana x ar avea o tulburare psihică, sa zicem depresie. Cum se poate diagnostica si poate lua tratament? Ma refer, în ce context poate ajunge la un psihiatru sa i se ofere tratamentul necesar? Trebuie ca persoana x sa se duca la un psiholog care să îi recomande un psihiatru si mai apoi, la spital sa se duca cu recomandarea psihologului sau se poate duce persoana de una singură si sa i se ofere un consult? Vorbesc în special de tratament la un psihiatru din cadrul spitalului de stat.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri si sanatate!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alina2k18 a răspuns:

Eu m-am dus direct la sectia de psihiatriewinking in spital de stat si mi-am spus problemele in cabinetul medicului.
Fara trimitere, fara nimic.
Te primesc la psihiatrie si fara trimiterewinking cel putin in Bucuresti.
Trebuie sa fii asigurat btw si sa ai buletinul.
Bineinteles ca in cabinet erau si 4 rezidenti la psihiatrie care ascultau atenti dar nu m-am simtit cum mi-ar fi luat din intimitatewinking

3 răspunsuri:
| Anamaria420 explică (pentru alina2k18):

Mersi frumos pentru raspuns.
Nu stiu de ce, dar aveam impresia ca te iau in ras dacă te duci acolo si spui ca ai venit "de capul tau".
Alta curiozitate ar fi daca te mai poti duce la facultatea de medicină, având în vedere că ai o afectiune psihică, nu neapărat psihoze. Sau alte facultăți unde necesita "test psihologic" sau daca in cazul in care esti major mai trebuie sa stie si alti membri ai familiei.

| alina2k18 a răspuns (pentru Anamaria420):

In nici un caz nu te ia nimeni in ras, sunt chiar amabili pe acolo, f dedicati medicii si restul personalului, eu am fost la spitalul militar central, si prin alte spitale cred ca e la fel.
Pai trebuie sa stai bine cu psihicul la facultatea de medicina, ei te primesc oricum, dar ca la orice facultate trebuie sa vii cu avizul de la medic ca esti sanatos, acum daca tu ai vreo afectiune psihica grava si iei tratament nu stiu ce sa zic.

| Donsavas a răspuns:

Este trimis de medicul de familie cu trimitere catre psihiatrie.