Eu am patit acelasi lucru acum cateva saptamani, numai ca la mine era o capusa mare. In mod normal, daca se maseaza locul respectiv cu ulei, capusa iese singura pentru ca nu suporta grasimea. Dar daca ai scos-o cu mana, e posibil in cazul asta capul capusei sa ramana in piele, ceea ce poate produce o infectie. Daca nu esti sigur ca ai scos-o cu tot cu cap, ideal ar fi sa te prezinti unui medic deoarece se poate produce o infectie ( daca ai auzit cumva ca ea mai traieste chiar daca i-a ramas numai capul in piele, astea sunt numai legende! ). Daca capul capusei a ramas in piele, trebuie facuta o mica incizie si scos de medici. In mod normal nu toate capusele sunt purtatoare si transmitatoare de boli; iar cele care sunt purtatoare de boli, nu este obligatoriu ca ele sa si transmita boala respectiva. Eu mi-am facut anti-tetanosul si am dezinfectat zilele urmatoare cicatricea si nu am patit nimic.
Da, trebuie sa te duci la medic. Acum poate nu ai nimic, dar zona afectata se poate inflama. Du-te la medic si ai grija!
Numai bine!
Salut. am avut si eu 2 capuse una putin mai sus de glezna piciorului stang si una chiar in spate la rotula piciorului stang.
La inceput nu stiam nimic despre capuse si le-am scos si gata
Ma durea putin gamba piciorului si nu stiam de la ce. Dupa vreo luna am aflat si eu de faza cu capusele si m-am speriat biennteles am mers la medic si i-am povesti si ca ma doare, iar el a zis c anul se vede nimic pe picior si ca s-ar putea sa te fi lovit la fotbal. Am vint acasa si cu asta basta.
Cateodata ma mai doare gamba da doar cand imi este foarte obosit picioru.
Deci daca tie frica ca o sa patesti ceva o sa patesti daca nu nu o sa patesti.
Bafta!
Poti merge la un medic iti face un antititanus cred ca sa fi tu mai linistit.
Pune-ti ulei de floarea soarelui pe locul acela unde a intrat capusa si va iesi ea singura
Nu stii bine de la stiri, sunt periculoase doar in cazul in care sunt purtatoare de anumite boli, depinde pe cine a "muscat" inainte. Si daca te duci acum la doctor nu rezolvi nimic, cand o sa apara simptome specifice unei boli o sa afli
Faza e ca era foarte mica... am omorat-o pe o hartie si a iesit super putin sange din ea. Eu cred ca am scos-o cu tot cu cap. M-am uitat cu lupa si seamana cu o capusa din pozele de pe google. Doar ca e putin tare in locul unde a fost... nu stiu ce sa zic dar cred ca ma duc la doctor maine! Ms de raspuns la toata lumea!
E normal sa se intareasca si sa te doara un pic locul unde ai fost muscat, indiferent daca i-a ramas capul in piele sau nu. Dar daca dupa o saptamana sau mai mult timp se umfla, te doare, etc, este semnul unei infectii. Cel mai bine e sa mergi la un doctor si apoi esti linistit.
Npc mersi si eu de raspuns! daca e ma duc maine la un control