Tensiunile pe care le-ai postat ultima data sunt perfect normale, putin cam mare valoarea sistolicii la a doua masuratoare, dar facand o medie sunt valori bune.
Multa sanatate.
Ti-ai masurat tensiunea cu un aparat electric si se poate vedea si pe rezultate, 3 rezultate cu 3 valori diferite... Aparatele astea nu masoara precis, daca vrei sa stii ce tensiune ai trebuie in primul rand sa stii cum sa ti-o iei, si in al doilea rand cel mai bine ar fi sa se faca asta cu tensiometru si stetoscop.
Mergi la medicul de familie pentru a-ti masura tensiunea si sa vada exact pe unde te situezi.
Multa sanatate.
Verifica-ti tensiunea la un tensiometru medical la medicul de familie sau orice alt punct medical!
Mai mult ca sigur, ti-i stricat tensiometrul sau nu l-ai montat corect.
Daca limita joasa este la 4, atunci esti inconstient, aproape de moarte.
Corect ar fi s ane dai toate datele 12 cu 7 este prea vaga....ar trebuii sa stim daca este 120 cu 70 sau 129 cu 79, pentru ca sunt diferente mari intre ele si daca prima arata 120-70 este mult mai sanatoasa decat 129 cu 79 de exemplu.
Dar, ce varsta spuneai ca ai?
Ia uite aici un tabel pe varste si tensiuena normala pentru fiecare:
http://www.ziaruldeiasi.ro/......13082.html
La o tensiune diastolica de 4 ai fi o urgenta medicala! Probabil ca ai folosit o "ieftinatura" de tensiometru digital care s-a defectat ( un tensiometru clasic este mai sigur decat unul digital!)
Prima oara am dat datele gresit...Mi-am luat-o din nou de 4 ori consecutiv...prima 123,86. A doua: 139, 83. A treia: 126, 79. A patra: 129, 80. Acum ce parere aveti?
Aceste valori le-am masurat intr-un interval de maxim 5 min...Si mie mi se pare ciudat ca mi-a iesit asa de mare a doua valoare intr-un interval atat de scurt, sper sa nu am probleme....Multumesc de raspuns, multa sanatate si tie!